Stjernehingst skal trenes tilbake

Travhesten Juliano Rags skal trenes opp for å komme tilbake for fullt.

Juliano Rags og kusken Noralf Pallin Brækken før start i Oslo Grand Prix 2014 på Bjerke travbane. 

Saken oppdateres.

Prakthingsten fra Melhus som har vært skadet, skal trenes klar for å gjøre comeback til vinteren, forteller trener Gøran Antonsen i Stall Antonsen på Mysen.

- Det ser kjempefint ut. Den var til full sjekk onsdag forrige uke, og skaden som han slo opp i oktober ser fin ut. Vi fikk klarsignal om å begynne å trene for fullt, sier Antonsen.

Planen var at Juliano Rags skulle gjøre comeback sist høst, etter en større skade. Men etter et solid prøveløp på en bane Frankrike, fikk tidenes raskeste norskfødte hest et tilbakeslag i foten igjen og en ytre sene var skadet. Juliano Rags var da i Frankrike for å trene med topptreneren Fabrice Souloy, men er senere flyttet til Stall Antonsen på Mysen, hvor den har blitt trent nå.

LES OGSÅ: Storløpsdrømmen som brast for Juliano

- Utrolig stor kapasitet

- Siden han kom hit, har vi trent den forsiktig. Når skaden nå så fin ut, fikk vi klarsignal til å kjøre på. Det var positive prognoser, og vi håper få hesten tilbake som den en gang var. Den har en utrolig stor kapasitet, så er jeg overbevist om han har veldig mye ugjort, sier Antonsen.

Juliano Rags er tidenes raskeste norske hest, med kilometertiden 1.09,3 i kvalifiseringen til Elitloppet på Nordens største travbane i Solvalla i Sverige i 2014. Hingsten hadde før det vist at han kan hevde seg blant de aller beste i Europa.

- Planen er å prøve å få den tilbake som den en gang var, og forsøke å få den med når storløpssesongen starter i Paris i slutten av november, sier Antonsen.

LES OGSÅ: Juliano Rags til fransk topptrener

Avklaring mandag

Åtte trøndere eier Juliano Rags sammen. En av dem er Peder Grøtte. Han forteller at de mandag til uka får avklart hvor hesten skal trenes opp fremover.

- Vi får avklart mandag om han går rett til Frankrike eller trenes hos Gøran. Han skal nå ha to måneders grunntrening, og det kan være han blir inntil to måneder hos Gøran. Fra september er planen at han skal gå grunnlagsløp, og da vil han ikke møte de største kanonene, sier Grøtte.

I Frankrike skal Juliano Rags tilbake til treneren Fabrice Souloy, som samarbeider med Gøran Antonsen.

Selv om stjernehingsten har blitt åtte år, har eierne og Antonsen store forhåpninger til Juliano Rags.

- Jeg har god tro, og tror han kan komme opp på samme nivå som han har vært, sier Grøtte.

På forsiden nå