Carlsen: – Jeg trenger en pause nå

Magnus Carlsen spilte remis mot russiske Vladislav Artemjev i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk lørdag. Samtidig sikret Fabiano Caruana turneringsseieren.

Saken oppdateres.

Etter selv å ha spilt remis, var Carlsens mulighet for turneringsseier avhengig av at Caruana ikke beseiret polakken Jan-Krzysztof Duda lørdag. Det gjorde imidlertid Caruana, som dermed vant Wijk aan Zee-turneringen for første gang i karrieren.

27-åringen kan ikke innhentes foran søndagens avsluttende partier. Carlsen er nummer to i turneringen, og har halvannet poeng opp til ledende Caruana.

Wesley So følger halvpoenget bak Carlsen på tredjeplass.

– Jeg spilte veldig dårlig i starten av turneringen. Det har vært en lengre periode med langsjakk hvor jeg har vært dårlig. Jeg trenger en pause nå, sa Carlsen til TV 2 etter lørdagens remis mot Artemjev.

119 på rad

Lørdagens parti mellom Carlsen og Artemjev endte etter 37 trekk. Nordmannen har nå spilt 119 langsjakkpartier på rad uten tap.

– Det er absolutt fint å ikke tape, men akkurat nå er problemet at jeg sliter med å vinne partier. Det er for dårlig, sa Carlsen.

Han spilte med hvite brikker lørdag, og møter Wesley So med svarte brikker i søndag i turneringens siste parti. Det blir en ren duell om annenplass i turneringen.

– Det blir ganske annerledes. Jeg hadde sett for meg at det kom til å bli et must win-parti. Nå vil det handle om å sikre annenplassen. Det gjør at jeg kanskje vil være litt mindre offensivt innstilt, sa Carlsen til TV 2.

Fabiano Caruana skal i aksjon mot Artemjev søndag. Den kampen er uten betydning for førstnevnte.

To strake remiser

Carlsen innledet turneringen med sju strake remis før det ble tre seire på rappen. Fredag og lørdag ble det altså remis igjen.

29-åringen har vunnet storturneringen i Nederland hele sju ganger tidligere og er regjerende mester. Denne gangen må han se seg slått av et sterkt spillende Caruana.

(©NTB)

På forsiden nå