Magnus Carlsen sikret andreplass med remis i Nederland

Magnus Carlsen spilte remis mot Wesley So i det siste partiet i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Nordmannen ble dermed nummer to i turneringen i Nederland.

Saken oppdateres.

Etter at turneringsseieren glapp lørdag, hadde Carlsen varslet at han trolig ikke ville være så offensiv i søndagens parti mot Wesley So.

Det ble en ren duell om andreplassen i turneringen, og det ble ingen dramatisk kamp som går inn i historiebøkene. Fra ganske tidlig i partiet så det ut som det ville gå mot remis, men det var ikke før i det 52. trekket at spillerne tok hverandre i hånden og takket for kampen.

– Det var ikke veldig spennende, for å si det sånn, sa Carlsen til TV 2 kort tid etter poengdelingen mot So.

– Jeg må innrømme at jeg ikke var så fryktelig motivert etter de siste partiene. Jeg tenkte at dersom han ikke var interessert i å kjempe, så får jeg bare sikre meg andreplassen og ta den, fortsatte verdenseneren.

Forlenget rekordrekke

Det var det 120. partiet på rad uten tap for Carlsen, som dermed forlenget sin pågående rekord.

Carlsen endte på andreplass i Wijk aan Zee-turneringen, bak Fabiano Caruana som sikret turneringsseieren lørdag.

– Jeg spilte veldig dårlig i starten av turneringen. Det har vært en lengre periode med langsjakk hvor jeg har vært dårlig. Jeg trenger en pause nå, sa Carlsen til TV 2 etter lørdagens remis mot russiske Vladislav Artemjev.

Carlsen innledet turneringen med sju strake remis før det ble tre seire på rappen. Fredag, lørdag og søndag ble det nye remiser.

29-åringen har vunnet storturneringen i Nederland hele sju ganger tidligere og var regjerende mester. Denne gangen måtte han se seg slått av en sterk Caruana.

(©NTB)

På forsiden nå