Sevilla øyner nok et europaligatrofé, slo ut Roma

Sevilla har vunnet europaligaen flere ganger enn noen annen klubb og har et nytt trofé i sikte etter at Roma ble slått 2-0 i åttedelsfinalen i Tyskland torsdag.

Saken oppdateres.

Sevilla vant europaligaen tre år på rad fra 2014 og har også to triumfer før turneringen byttet navn fra Uefa-cupen. Ingen annen klubb har flere enn tre titler i turneringen.

Den spanske klubben viste seg klart best da lag nummer fire i La Liga og nummer fem i Serie A møttes i Duisburg. Mål av Sergio Reguilón og Youssef En-Nesyri i første omgang avgjorde kampen i Sevillas favør.

Reguilón viste fram fart og besluttsomhet da han ordnet ledermålet i det 23. minutt. Éver Banega slo en crosspasning fra høyre, men Roma-forsvaret så ut til å ha full kontroll da venstrebacken fikk ballen midt på motstanderens halvdel. Han dempet ballen på brystet og satte fart på innsiden av en overrumplet Bruno Perez. Han føk deretter forbi Roger Ibañez og skjøt i mål fra hjørnet av 5-meteren.

Rett før pause doblet spissen En-Nesyri ledelsen etter en rask kontring. Joan Jordán vant ballen rett utenfor egen 16-meter og sendte med en langpasning Lucas Ocampos i fullt firsprang nedover høyresiden. Han lurte av Ibañez og tok seg til dødlinja. Innlegget gikk via keeper Pau López til En-Nesyri, som kunne beine ballen i tomt bur.

Utvist på overtid

Midtstopper Jules Koundé trodde han hadde gjort 3-0 i det 74. minutt, men målet ble annullert for offside etter VAR-sjekk.

Ti minutter på overtid ble dagen helsvart for Roma da stopperen Gianluca Mancini fikk rødt kort etter nok en VAR-gjennomgang.

Med seieren er Sevilla klar for kvartfinale mot Wolverhampton tirsdag. Også den kampen spilles i Duisburg, der det spanske laget allerede er blitt husvarm. Også semifinale og finale skal spilles i Tyskland.

– Vi var på fra første minutt i dag. Vi møter et godt lag i kvartfinalen, men vi må bare fortsette i samme spor, sa Sevilla-kaptein Jesus Navas.

Leverkusen videre

Også Leverkusen og Rangers spilte om kvartfinaleplass i Tyskland torsdag, men det var en returkamp etter den tyske klubbens 3-1-seier i Glasgow i mars. Leverkusen var klart best også hjemme og vant 1-0 etter scoring av Moussa Diaby.

Steven Gerrards lag, som ikke fikk fullføre den forrige sesongen, men allerede har unnagjort seriestart i den nye, var aldri i nærheten av å true vertenes avansement. I første omgang hadde Leverkusen 69 prosent ballbesittelse og 8-0 i avslutninger, men ingen mellom stengene.

Målet kom i det 51. minutt, da Charles Aránguiz slo en lekker bakromspasning fra midtsirkelen. Moussa Diaby tok pent med seg ballen på brystet og knallet den i krysset, og da innså alle hvilket av lagene som får spille kvartfinale mot Inter i Düsseldorf mandag.

– I dag fant vi ut hvilket nivå vi må strekke oss etter. Forhåpentligvis kommer vi en dag opp på det nivået, sa Gerrard til BT Sport.(©NTB)

På forsiden nå