Elverum til NM-kvartfinale etter storseier mot Viking

Elverum er klar for kvartfinale i håndball-NM etter 31-20 over Viking i Stavanger søndag. Dermed er klubben et nytt steg nærmere sin tredje strake NM-tittel.

Saken oppdateres.

Til pause ledet Elverum 14-7, og avstanden mellom lagene ble bare større utover i 2. omgang. Da sluttsignalet gikk var gjestene 11 mål foran.

I Remmehallen tok Nærbø seg til klubbens første NM-kvartfinale med seier i et svært målrikt oppgjør borte mot Halden. Hjemmelaget ledet 17-11 halvveis, men gjestene fra Jæren reddet ekstraomganger med 32-32 etter ordinær tid. Da ekstraomgangene var over var det klart at Nærbø er videre med 41-38.

I oppgjøret mellom Bækkelaget og FyllingenBergen var det gjestene som trakk det lengste strået. Lagene Lagene fulgte hverandre til 16-16, men de siste tjue minuttene dro gjestene fra sakte, men sikkert fra. Til slutt vant FyllingenBergen 27-19.

Av øvrige NM-kamper som ble spilt søndag vant ØIF Arendal 33-20 hjemme mot Kristiansand, mens Kolstad er kvartfinaleklar etter 33-27 hjemme mot Nøtterøy.

Kristian Kjellings Drammen er også videre etter at det ble nimålsseier hjemme mot Fold (29-20), mens oppgjøret mellom Haslum og Runar Sandefjord endte 26-34.

Viking TIF kvitterte ut kvartfinalebillett allerede lørdag med klar seier over Vikhammer og blir eneste 1.-divisjonslag i kvartfinalene. De sju øvrige kvartfinalene er alle blant de ni første på eliteserietabellen.

(©NTB)

På forsiden nå