Ny Kongsvinger-spiller virussmittet – kamper utsatt

Ytterligere en spiller i fotballklubben Kongsvinger har avgitt positiv koronaprøve. Lagets neste to kamper 1. divisjon må dermed utsettes.

Saken oppdateres.

Det opplyser Norges Fotballforbund tirsdag.

Mandag ble det kjent at en KIL-spiller hadde testet positivt på viruset. Nå øker altså antallet.

I og med at Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag, settes begge lag i karantene.

«Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes», skriver NFF.

I karantene

I forbindelse med smittetilfellet som ble bekreftet mandag, opplyste Kongsvinger at den smittede spilleren ikke hadde vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg.

Videre ble det opplyst at samtlige i spillertroppen og støtteapparatet skulle testes og ville være i karantene til testsvarene er klare.

Det er den positive prøven som ble bekreftet tirsdag som gjør at klubbens kommende kamper må utsettes.

– KIL har fulgt NFFs protokoller og retningslinjer fra myndighetene hele veien. Samtidig ser vi at vi aldri kan være forsiktige nok framover. Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen, gått inn i karantene, sa klubblege Åge Henning Andersen mandag.

11 utsatte kamper

En rekke 1. divisjonsklubber har fått utsatt kamper i høst som følge av virussmitte. Så langt har i alt 11 kamper måttet skyves på. En håndfull er ennå ikke berammet.

NFF jobber med en ny spilleplan for 1. divisjon. Den er trolig klar onsdag, bekreftet forbundets konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor NTB tirsdag.

I utgangspunktet er planen at 1. divisjon skal fullføres 5. desember. Deretter skal det spilles kvalifiseringskamper.

(©NTB)

På forsiden nå