Bendik Jakobsen Heggli vant NM-gullet i storbakken

Byåsen-hopperen Bendik Jakobsen Heggli holdt hodet kaldest og sikret seg sitt første NM-gull i karrieren. Han hoppet seg opp fra 2.-plass etter 1. omgang.

Saken oppdateres.

Det var totningen Andreas Granerud Buskum som ledet etter 1. omgang etter et hopp på 136 meter i den store Lysgårdsbakken. Han var 3,3 poeng foran Heggli, som hadde omgangens lengste svev med 138,5 meter.

I finalen landet Heggli på 130,5 meter, og det var nok til å ta NM-gullet med 1,1 poeng ned til sølvvinneren Sondre Ringen.

– Jeg hadde et greit utgangspunkt litt over tre poeng fra førsteplassen. Det å holde hodet kaldt er kanskje en av mine sterkeste sider. Det å ikke kjenne på noe press og bare prestere når du trenger det, sa 19-åringen til NTB.

– Det var egentlig to like hopp, men jeg fikk satt et litt bedre nedslag i 2.-omgangen, så det hjalp nok litt på poengsummen det også, sa den ferske NM-vinneren.

Knep sølvet

Sondre Ringen leverte finaleomgangens beste svev, og bækkelagshopperen avanserte fra sjetteplass til NM-sølvet med 139 meter. Han var bare 1,1 poeng unna gullet. Bronsen gikk til Buskum, som ikke klarte å holde nervene under kontroll og landet på 123,5 meter i finalen.

De sju antatt beste norske hopperne var ikke med i storbakke-NM, som var utsatt fra mars. De hopper alle verdenscup i Russland denne helgen.

– Det har egentlig irritert meg hele uken at de ikke skulle være med. De skulle gjerne vært her de også, sa Heggli.

Håper på Ruka-renn

– Kanskje litt synd at kongepokalen ikke var satt opp i dette rennet?

– Det gjør ikke så mye. Den kommer nok en annen gang, sa NM-vinneren.

Nå håper Heggli og de andre norske hopperne at man snart også får hoppe kontinentalcup. Det er planlagt et renn i Ruka neste helg.

– Jeg håper at de får kjørt det som vanlig i Ruka og at jeg får tatt noen poeng. For det klarte jeg ikke forrige gang, sa Heggli.

(©NTB)

På forsiden nå