Fernandes månedens spiller for fjerde gang – hylles av Klopp

Manchester Uniteds midtbanestjerne Bruno Fernandes er kåret til månedens spiller igjen. Han roses av Liverpool-sjef Jürgen Klopp før søndagens stormøte.

Saken oppdateres.

Det er fjerde gang siden overgangen fra Sporting til Manchester United i januar i fjor at Fernandes blir månedens spiller i Premier League. Månedens manager for desember ble Aston Villas Dean Smith.

Fernandes ble hyllet av Klopp på pressekonferansen i forkant av søndagens oppgjør mellom Liverpool og United.

– Han er en enestående spiller. Allerede første gang laget mitt spilte mot ham, viste han seg som en som utgjør en forskjell. Han har funnet seg til rette i United, og han er en veldig innflytelsesrik spiller. De fleste snakker om målene hans, men jobben han gjør med å binde laget sammen, er imponerende. I tillegg ser han ut til å være en leder, og han viser seg dessverre som en god signering for Manchester United, sa Klopp med et smil om munnen.

Form ikke viktig

26 år gamle Fernandes scoret tre mål på sine seks Premier League-kamper i desember. Han scoret to av målene i 6-2-seieren over Leeds og ett mål i 2-2-kampen mot Leicester på Boxing Day.

Solskjær understreket på fredagens pressekonferanse at Uniteds gode form ikke betyr mye inn mot en slik kamp.

– Formen kastes ut av vinduet når du spiller mot rivalene dine, men formen vår gir oss selvtillit. Vi er utfordrere, og de er mesterne, men vi vil ha det de har oppnådd, sa han.

– Like mange skader

Liverpool har langtidsskader på viktige spillere som Virgil van Dijk og Joe Gomez. At Liverpool opplever en skadekrise, sier Solskjær er en del av gamet.

– Vi har like mange skader som dem. Vi har flere som er usikre, men alle skal få en mulighet til å vise at de er klare for morgendagen.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap gikk ubeseiret gjennom desember måned med fire seirer og to uavgjorte kamper.

(©NTB)

På forsiden nå