BLNO vil gå rett på sluttspillet

Sportssjef Brent Hackman i Norges Basketballforbund sier at ligaen mest sannsynlig vil gå rett på sluttspill så fort regjeringen åpner for toppidrett.

Saken oppdateres.

Etter en sesong der mange kamper i Basketligaen Norge (BLNO) er blitt strøket på grunn av koronarestriksjonene, har basketballpresident Jan Hendrick Parmann gjort det klart at man håper å få avviklet de resterende kampene i grunnserien, men at det ikke vil bli prioritert.

– Vi vil prioritere sluttspillet, sier Parmann.

Det bekrefter sportssjef Hackman. Han sier at om ikke regjeringen åpner for kamper i toppidretten veldig snart, går BLNO rett på sluttspill.

– Mest sannsynlig vil ikke regjeringen åpne før sesongslutt, så da går vi rett på sluttspill, sier han til NTB.

Flere importspillere i ligaen er på utgående kontrakter. En «deadline» for å få fullført sesongen med dem, vil ligge mellom 1. og 10. april, opplyser Parmann. Hackman legger til at det er litt opp til klubbene hvor lenge de vil holde på spillerne når det ikke spilles kamper.

– Det er en smerteterskel for hvor lenge klubbene kan ha dem gående på kontrakt når det ikke er aktivitet, sier Hackman.

Dersom de resterende seriekampene ikke kan spilles, vil man ta i bruk prosentregning for å kåre seriemester for menn. I så fall vil Gimle ta den tittelen. Ulriken Eagles er allerede utpekt som seriemester på kvinnesiden.

(©NTB)

På forsiden nå