Johann Olav Koss slutter som NIF-visepresident

Johann Olav Koss har besluttet å gi seg som visepresident i Norges idrettsforbund. Idrettspresident Berit Kjøll beklager at han ikke stiller til gjenvalg.

Saken oppdateres.

Den 52-årige skøytelegenden bekrefter overfor Dagbladet at han gir seg. Han vil ha mer tid til familien, i tillegg til arbeidet med Right To Play og andre prosjekter.

– Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har lenge vurdert å trekke meg til side, sier Koss til Dagbladet.

Han ble i 2019 innstilt som visepresident i idrettsforbundet og valgt til en toårsperiode.

Forstår valget

– Jeg har satt stor pris på hans sterke kompetanse, kunnskap og engasjement for idretten, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har hatt stor glede av hans flotte engasjement og bidrag i vårt styrearbeid, sier idrettspresident Berit Kjøll i en uttalelse.

Hun sier også at hun har stor forståelse for valget Koss har tatt.

– Jeg har hatt dialog med ham og har vært kjent med de vurderinger som resulterte i dette valget. Jeg har også respekt for at han nå ønsker å bruke mer tid med familie og på andre viktige prosjekter han er involvert i. Samtidig er jeg takknemlig for at vi fortsatt får glede av Johanns sterke engasjement i idrettspolitiske arbeid i tiden fram mot vårens idrettsting, sier hun.

Valgkomiteens leder Grethe Fossli forstår også at Koss ikke stiller til gjenvalg.

Tror på comeback

– Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger. Vi hadde en god prat, og jeg forstår godt avgjørelsen hans, sier Fossli til Dagbladet.

– Han kommer nok tilbake til idretten igjen senere og har mye å bidra med når han skulle få tid til det.

Det tror også Koss, som i 2019 flyttet hjem til Norge igjen etter 25 år i utlandet. Det gjorde han sammen med kona Jennifer Lee Koss og deres fire barn.

Koss vant i sin aktive karriere fire OL-gull, tre av dem i Vikingskipet under Lillehammer-lekene i 1994.

(©NTB)

På forsiden nå