Jarsteins trener avga positiv koronatest – hele laget plasseres i «smittevernboble»

Rune Almenning Jarstein har vært satt ut av koronasykdom, og nå har også Hertha Berlin-trener Paul Dardai testet positivt på viruset. Det får konsekvenser.

Saken oppdateres.

Den tyske bundesligaklubben opplyser at Dardai, en av hans assistenter og spissen Dodi Lukebakio har avgitt positive koronatester.

De er alle i isolasjon hjemme i tråd med tyske myndigheters retningslinjer. Ingen av dem skal ha symptomer.

Andreas Neuendorf, også han del av Herthas trenerapparat, er også plassert i isolasjon som følge av at han har fått status som nærkontakt.

Plasserer alle i isolasjon

Bundesliga-klubben skriver videre på sine nettsider at øvrige spillere, medlemmer av støtteapparatet og ansatte som jobber nær lagledelsen i tiden som kommer vil isoleres på et felles bosted.

«Bobletilværelsen» er besluttet i samråd med lokale helsemyndigheter og skal tillate at treninger og kamper kan fortsette. Spillere og trenere vil dermed leve atskilt fra sine familier fram til 28. april.

De kan kun forlate boble for å trene og spille kamper.

Klubbledelsen opplyser at det allerede under den forrige landslagspausen ble innført forsterkede smitteverntiltak, blant annet i form av hyppige hurtigtester.

– Nå er vi tvunget til å gjøre dette isolasjonstiltaket, fordi disse smittetilfellene har oppstått, sier sportsdirektør Arne Friedrich.

Han leder laget i Paul Dardais fravær.

Jarstein ikke klar

Rune Almenning Jarstein testet positivt på koronaviruset etter landslagssamlingen i slutten av mars og har mistet de to siste kampene mens han har vært isolert. Karantenetiden utløper torsdag, og Jarstein kunne vært aktuell til søndagens bortekamp mot Mainz.

Slik blir det imidlertid ikke. Keeperveteranen sliter fortsatt med ettervirkningene av sykdommen, ifølge trener Dardai.

– Folk reagerer ulikt på korona. Rune har hatt feber i lang tid, og derfor er han ikke klar for trening igjen allerede torsdag. Vi legger ikke noe press på ham, sa Hertha-treneren på en digital pressekonferanse onsdag ifølge Kicker.

Til egen klubbs nettsider sa Dardai at Jarstein må gjennomgå nødvendige tester før han gjenopptar treningen.

Hertha Berlin står i fare for å rykke ned fra Bundesliga. Hovedstadsklubben ligger på 15.-plass, én plass over nedrykksstreken.

Søndag venter kamp mot Mainz på plassen foran.

(©NTB)

På forsiden nå