Normanns trener blir russisk landslagssjef

Valerij Karpin (52) skal kombinere jobber som trener for Rostov og de russiske fotballherrene.

Saken oppdateres.

Det er klart en måned etter at Russland røk ut av fotball-EM i gruppespillet. Stanislav Tsjertsjesov er sparket, og inn kommer Karpin, som i sin tid spilte 72 landskamper for landet.

Rostov, der norske Mathias Normann spiller, opplyser på sitt nettsted at Karpin skal fortsette i klubben samtidig som han leder landslaget. Inntil videre har 52-åringen undertegnet en avtale med Russland som gjelder ut året.

– Jeg vil takke det russiske fotballforbundet for tilliten. For meg blir dette et nytt, utfordrende og interessant steg i trenerkarrieren. Laget skal forsøke å kvalifisere seg til VM i 2022 i Qatar, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å lykkes med oppgaven, sier Karpin, ifølge klubben.

Rostov serieåpnet for øvrig med 0-2-tap mot Dinamo Moskva fredag. Den kampen spilte ikke Normann.

(©NTB)

På forsiden nå