Ordemann etter at medaljen glapp: – Lov til å være misfornøyd nå

Richard Ordemann fikk sitt gjennombrudd på TV-skjermen da han kjempet om OL-medalje i taekwondo. Tapet i bronsekampen kommer til å sitte i lenge.

Saken oppdateres.

Ordemann tapte sitt livs viktigste kamp da Seif Eissa fra Egypt ble for sterk i bronsekampen i 80-kilosklassen. Nordmannen tror han trenger tid på seg for å sette pris på OL-eventyret.

– Jeg tror at jeg skal få lov til å være misfornøyd nå. Jeg kan nok si meg greit fornøyd med femteplass, men dette kommer til å sitte i en stund, sa Ordemann til Discovery.

– Jeg slapp inn litt billige poeng tidlig, og da ble det tøft. Med en gang du kommer litt bakpå mot ham, er det vanskelig å hente seg inn igjen. Han fikk de billige poengene, og med en gang jeg prøvde å gjøre noe, fikk han inn noen nye her og der, sa Ordemann.

Han tror kampen ville ha fått et annet forløp hvis det var han som tok de første poengene. Egypteren la seg bakpå i forsvar og snek inn poeng da Ordemann prøvde seg.

– Selvfølgelig blir man frustrert, men man må fortsatt holde hodet rolig. Det hjelper ikke å bli hodeløs og gå blindt inn. Jeg måtte ta sjanser, men være forsiktig. Jeg var nære på noen ganger, sa Ordemann.

(©NTB)

På forsiden nå