Pichardo sikret portugisisk OL-gull i tresteg – historisk medalje for Burkina Faso

Pedro Pichardo hadde konkurransens tre lengste hopp og ble OL-mester i tresteg med 17,98. Bronsevinner Hugues Zango tok Burkina Fasos aller første OL-medalje.

Saken oppdateres.

Amerikanske Will Claye kom inn i konkurransen som favoritt, men måtte skuffet se medaljen ryke til tross for sesongbeste. Han var fattige tre centimeter unna bronse i trestegkonkurransen med sitt hopp på 17,44.

Portugisiske Pichardo hoppet to ganger 17,61 før han sikret seg gullet med sitt lengste hopp på 17,98 i den tredje omgangen. Det er ny portugisisk rekord.

Kinesiske Zhu Yaming leverte 17,57 i nest siste omgang, noe som sikret ham sølvet ti centimeter foran Zango. Sistnevnte er den første utøver fra Burkina Faso som vinner olympisk medalje, uansett idrett.

Historisk dag

– Jeg er ekstra glad fordi dette er frigjøringsdagen i landet mitt, og så vant jeg den første medaljen. Det er en veldig god og historisk dag for meg og landet mitt, sa 28-årige Zango.

– Det er ikke medaljen jeg helst ville hatt, men likevel er de veldig glade der hjemme. Jeg tror de lager en stor fest når jeg kommer hjem.

Sjelden triumf

Også for Portugal var det en kjærkommen medalje. Det er bare det femte OL-gullet, og den 28. medaljen for landet.

– Det har alltid vært en drøm for meg å vinne OL-gull. Jeg har drevet med dette siden jeg var seks år gammel, og det gir meg stor lykke å ha oppnådd det. Men jeg har fortsatt mange drømmer igjen, sa Pichardo.

Han tok ledelsen allerede i første omgang og beholdt den gjennom konkurransen. Ingen kom i nærheten av hans lengste hopp, og det gjorde ikke noe at han ikke fikk gyldig hopp i noen av de tre siste omgangene.


(©NTB)

På forsiden nå