Pangstart og storseier sendte Aalesund på opprykksplass

Før publikum hadde fått satt seg i Aalesund søndag, ledet hjemmelaget 2-0 over Sogndal. Det endte 3-0, og seieren gjør at AaFK er nummer to i 1. divisjon.

Saken oppdateres.

Bare ett minutt og 34 sekunder var spilt da Erlend Segberg sendte hjemmelaget opp i 1-0. Simen Bolkan Nordli slo en corner inn i boks som ble stusset videre av David Fällman. På tre meter sto Segberg og nærmest ble truffet av ballen som gikk i mål.

Sju minutter senere sto det 2-0. Aalesund kontret etter en Sogndal-corner, og til slutt kom Niklas Castro alene med Renze Fij. Skuddet fra costaricaneren gikk via Eirik Lereng og bak en utspilt Fij i Sogndal-buret.

– Den første omgangen er god, sa Aalesund-trener Lars Arne Nilsen etter seieren.

Luften gikk litt ut av kampen etter de to tidlige målene, og først etter 90 minutter kom kampens tredje mål ved Muamer Brajanac. Aalesund-spilleren bredsidet enkelt ballen forbi Fij etter pasning fra Isak Dybvik Määttä.

– Vi kunne ha spilt enda bedre, men 3-0 må vi være fornøyde med, sa Nilsen.

De tre poengene gjør at Aalesund (46 poeng) nå er forbi Jerv (45) på tabellen. Opp til den overlegne serielederen HamKam er det seks poeng for Lars Arne Nilsen og co., med sju kamper igjen.

– Jeg tror det blir et rotterace til siste slutt. Det var viktig for oss siden de andre topplagene vant på lørdag. Vi blir vanskelige å stoppe, sa treneren.

(©NTB)

På forsiden nå