Curlingherrene til EM-semifinale tross tap

Steffen Walstads lag røk 3-8 for gullfavoritt Skottland i curling-EM i Håkons hall i Lillehammer torsdag. Likevel er Norge semifinaleklar mot samme motstander.

Saken oppdateres.

Som fryktet fikk de norske curlingherrene det tøft i siste kamp av grunnspillet. Skottene har vært klart best hittil i mesterskapet, og torsdag hadde de en 3-0-ledelse etter bare to omganger.

To av poengene «stjal» de da Norge hadde fordel av sistestein i andre omgang.

Walstad og co. reduserte til 1-3 i påfølgende omgang, men Skottland svarte umiddelbart og økte på nytt forspranget. Norge plukket ett poeng i både femte og sjuende omgang.

Skottland satte inn det definitive nådestøtet da tre nye poeng ga 8-3-ledelse i omgang nummer åtte. De norske ga opp og takket for kampen.

Lagene møtes på nytt til semifinale fra klokken 13.30 fredag. Den andre kampen i sluttspillet står mellom Sverige og Italia.

På herresiden har Norge vunnet EM-gull i curling fem ganger. Sist var da Thomas Ulsruds lag tok sin annen strake tittel i 2011.

Norges curlingkvinner ble onsdag semifinaleklare i B-divisjonen. Dagen etter ble det 4-10-tap for Latvia, men det fikk ingen praktisk betydning. Ungarn blir første motstander for skip Marianne Rørviks lag i sluttspillet.

(©NTB)

På forsiden nå