Burkina Faso videre i afrikamesterskapet etter straffedrama

Burkina Faso er klar for kvartfinalen i afrikamesterskapet etter seier på straffesparkkonkurranse mot Gabon i åttedelsfinalen søndag.

Saken oppdateres.

Burkina Faso skal møte enten Nigeria eller Tunisia i kvartfinalen. De to møtes senere søndag.

Bertrand Traoré satte inn 1-0 til Burkina Faso etter en snau halvtime, og det så lenge ut til at det skulle holde. På overtid var imidlertid Adama Guira uheldig da han sendte ballen i eget mål. Det utløste ekstraomganger som forble målløse.

Dermed måtte alt avgjøres med straffesparkkonkurranse. Der fulgte begge lag hverandre lenge. Det måtte sju runder til for å kåre en vinner. Etter at Lloyd Palun bommet for Gabon, sikret Ismael Ouedraogo avansement.

Til kvartfinalene skal også Tunisia. Søndag kveld ble Nigeria slått 1-0 etter scoring av Youssef Msakni. Everton-spiller Alex Iwobi ble utvist etter 64 minutter for Nigeria etter bare fem minutter på banen.

(©NTB)

På forsiden nå