Nadal slet seg videre i Australian Open – møter Berrettini i semifinalen

Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag. Han tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

Saken oppdateres.

Maratonkampen var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett.

– Denis spilte bra. Han er veldig talentfull, og han servet bra. Det er fantastisk å være i semifinalen, sa Nadal etter oppgjøret.

Nadal startet godt, men møtte underveis på problemer. Etter å ha vunnet de to første settene, gikk de to påfølgende canadierens vei. Shapovalov slo ut OL-vinner Alexander Zverev i åttedelsfinalen.

I det fjerde settet måtte dessuten Nadal ha behandling for det som så ut som problemer i mageregionen.

– Jeg begynte å føle meg dårlig i magen. De sjekket det, og alt var bra, sa Nadal.

I det femte settet viste spanjolen sin rutine og brøt Shapovalovs første servegame. Deretter handlet det meste om Nadal, som til slutt kunne juble for avansement med 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Forbannet

Shapovalov var etter kampen rasende fordi han mente at Nadal tok seg for lange pauser underveis, blant annet mellom det første og det andre settet.

Canadieren kalte Nadal «korrupt», men korrigerte seg i et senere intervju.

– Det var definitivt følelsesstyrt, men jeg står på mitt. Jeg synes det er urettferdig hvor mye Rafa slipper unna med. Jeg mener jeg er helt klar for å spille, og klokken tikker, det er klart jeg må si ifra.

Den spanske storspilleren avviste påstandene og sa at han verken får eller vil ha spesialbehandling.

– Nei, nei, nei. Ingen fortjener bedre behandling enn de andre på banen. Jeg vil ikke ha det, og jeg føler ikke at jeg får det, sa Nadal.

For ham fortsetter jakten på den rekordbrytende 21. Grand Slam-tittel. I semifinalen møter han italieneren Matteo Berrettini, som også trengte fem sett da han slo Gaël Monfils i sin kvartfinale senere tirsdag.

Krejcíková-smell

I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. French Open-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.

Keys møter verdensener og hjemmehåp Ashleigh Barty i semifinalen. Australieren gjorde kort prosess med amerikanske Jessica Pegula med 6-2, 6-0.

(©NTB)

På forsiden nå