- Det minst viktige året på sju år

Kommende sesong er den minst viktige sesongen Petter Northug har hatt på toppnivå.

Saken oppdateres.

Petter Northug setter Tour de Ski høyt. Men det er ingen tvil om at 2012, som er en mesterskapsfri sesong blir en mellomsesong. Sesongen kommer midt i en periode på sju år med seks mesterskap.

- Det kommer tre viktige år fremover. Kommende sesong er det minst viktige året på de sju årene som har gått, sier Northug med tanke på de årene han har konkurrert på seniornivå.

Drømmer om Sotsji

Det startet med NM-gullene på Kongsberg rett før OL i 2006 og fortsatte samme sesong med verdenscupseier i Falun i sesongavslutningen. Siden har han i perioden fra 2007 og frem til i dag travet opp på seierspallen i høyt tempo.

- Jeg ønsker å lykkes i de kommende mesterskapene, spesielt i OL i Sotsji. Det er den store drømmen akkurat nå, sier Northug.

Oppkjøring til Tour de Ski

Langløpene Marcialonga og Vasaloppet blir desserten til Tour de Ski, men det krever helt andre kvaliteter. Men Northug skal kun bruke de to månedene etter Tour de Ski på langstaking.

- Jeg har brukt hver økt frem til nå som oppkjøring til Tour de Ski, sier Petter Northug.

Sportssjef Vidar Løfshus trodde Northug nok kom til å legge inn litt ekstra staking over sommeren for å ha i banken til Vasaloppet. Men dette benekter Northug.

- Jeg har ikke tjuvtrent noe på det ennå. Men etter Tour de Ski skal jeg starte litt og forberede meg til det, sier Northug som holdt foredrag i Trondheim i ettermiddag.

 
 
På forsiden nå