51
51 I. Omarsdottir
51 Iris Omarsdottir
Innbyttere: Ida Norstrøm, Anja Rasmussen, Lena Soleng Hansen, Meryll Abrahamsen, Andrea Anderdal, Maren Thoresen
God lørdag og riktig så velkommen skal du være til livedekningen av tredje runde i Toppserien, og oppgjøret mellom Rosenborg og Stabæk!
Rosenborg ligger der de ønsker å ligge øverst på tabellen etter de to første rundene, hvor de har slått Arna-Bjørnar 3-0 hjemme og Lyn 0-1 borte. Alt dette mens klubben har stått uten hovedtrener! Men i går kunne RBK annonsere at assistent Robin Shroot, som etter Steinar Lein trakk seg var tydelig på at rollen ikke var for ham, nå har sagt ja til jobben som hovedtrener på permanent basis, etter å ha ledet laget i de to første kampene sammen med sportslig leder Mads Pettersen.
Stabæk startet borte mot Vålerenga, noe som forventet ble en tøff oppgave. 3-1 reiste de hjem med i sekken fra Intility i serieåpningen. I forrige runde slo de tilbake med en 2-0-seier hjemme over Kolbotn. Det gjør at de ligger på femteplass før den tredje serierunden.
Disse to har møtt hverandre to ganger allerede i år, begge dog treningskamper. Det endte 0-0 mellom lagene på La Manga i februar, mens Rosenborg vant 0-2 i treningskampen på Nadderud i mars. Sist du møttes i tellende kamp var i oktober her på Koteng Arena. Det oppgjøret endte 1-1.
Dagens kamp ledes av Robert Eggen. Han har med seg Ruben Skjelstad Dragland og Maria Ewelina Szpila som assistenter, mens Preben Øien er fjerdedommer.
Vårsola skinner over Lade og Koteng Arena. Yr sier 12 grader og lett bris fra vest. Ganske så fine forhold i april, dette.
Lagene er i marsj utpå kunstgresset. Avspark bare noen strakser unna.
Kampstart
Hjemmelaget sparker det hele i gang.
Sørum gir bort en corner.
1' Hjørnespark til Stabæk
3' Så er det action i andre enden! Rosenborg kommer nedover venstresiden med Nautnes. Hun slår inn i boksen. Etter litt lettere panikk får Stabæk ryddet unna.
4' Nautnes får avsluttet et angrep, men skuddet er svakt og på vei utenfor før Skoglund plukker.
5' Rogde prøver et skudd fra hjørnet av boksen. Ikke fryktelig langt unna, men det går over målet til Skoglund.
5' Sørum prøver på noe lignende med samme resultat.
5' Frispark til Stabæk
6' Bra tempo i innledningen av denne kampen!
8' Rulyte slurver med en pasning mot Dahl og Stabæk får et innkast opp i banen.
8'
10'
11' Hjørnespark til Rosenborg
12' Nesten selvmål igjen! Denne gangen var det Bølviken i metallet!
13'
15'
15' Hjørnespark til Rosenborg
15' Sørum legger inn. Det heades ut til corner.
16' Klarer gjestene å holde unna?
16' Hjørnespark til Rosenborg
16' Et nytt RBK skudd går over mål.
20' Isaksen spilles opp, og hun prøver å stikke gjennom Kruse, men det blir ikke presist nok.
22' Omarsdottir blir liggende nede etter et sammenstøt med Rulyte ved enden av boksen.
25' Frispark til Stabæk
27' Rulyte redder et skudd fra Omardsottir.
28'
29' Frispark til Stabæk
30' Frispark til Stabæk
31' Hjørnespark til Stabæk
32' Frispark til Stabæk
33'
37' Frispark til Stabæk
38'
39'
41'
41' Bjånesøy prøver seg fra distanse. Svakt utenfor.
43'
43' Frispark til Stabæk
45' Stabæk som presser på for scoring før pause. Långs skudd blir blokkerte, og Rulyte får bare forlenget til corner.
45' Hjørnespark til Stabæk
45' Pause
En fartsfylt og underholdende omgang så langt på Lade. RBK har vært mest toneangivende og har presset mest, men samtidig er det Stabæk ved Bjånesøy og Omarsdottir som har vært nærmest scoring. Jan Jönsson vil nok være fornøyd med hvordan kampen utviklet seg siste 15-20 minuttene, hvor kampens initiativ skiftet fra hjemmelaget til de i blå trøyer. Denne kampen har definitivt mål i seg, spørsmålet er bare hvem det er som skal åpne ballet. Heng med, andreomgang er bare et snaut kvarter unna!
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Rosenborg - Ine Berre går på, Ine Berre går av
47' RBK prøver seg, men skuddforsøket fra Sørum går utenfor.
50' Nautnes kommer seg forbi Bjørneboe, men innlegget går bare i klypene på Skoglund.
52'
53' Hjørnespark til Rosenborg
54'
56' Det er helt klart RBK som har tatt tilbake initiativet i kampen i de andre omgangs første 12 minutter.
58'
58' Frispark til Stabæk
60' Lilleås Næss finner Dorsin med et innlegg i feltet. Avslutningen til Rosenborgs nummer 11 går imidlertid inn til keeper.
60' Helgesen blir liggende på kunstgresset etter den situasjonen.
61' Stabæk-stopperen er oppe på beina igjen.
63'
63' Hjørnespark til Rosenborg
64' Spillerbytte Rosenborg - Cille Nilsen går på, Cille Nilsen går av
64' Spillerbytte Rosenborg - Camilla Linberg går på, Camilla Linberg går av
66' Frispark til Stabæk
66'
70'
71' Spillerbytte Stabæk - Meryll Abrahamsen går på, Meryll Abrahamsen går av
71' Hjørnespark til Stabæk
72' Frispark til Stabæk
73' Akkurat som i den første halvdelen, har gjestene fra Bærum kjempet seg tilbake, og har i øyeblikket et lite tak på kampen.
75' Nilsen kommer til et skudd fra distanse. Det er godt forsøk, men dessverre for vertene ikke innenfor stengene.
76'
76' Nytt skudd fra avstand fra Nilsen. Også dette et godt forsøk, men litt for høyt.
77' Denne kampen fortjener virkelig mål!
78' Men det er heller ingen av lagene som fortjener å tape.
79' Frispark til Rosenborg
82' Andreassen tar seg lekkert forbi Loennecken på midten og spiller fint i bakrom for Berre som prøver å finne Dorsin inn foran mål, men innlegget går kun inn til keeper.
83' Mål for Rosenborg, Frøya Dorsin scorer!
85' Frispark til Rosenborg
87' Spillerbytte Rosenborg - Rebecka Holum går på, Rebecka Holum går av
87' Spillerbytte Stabæk - Lena Soleng Hansen går på, Lena Soleng Hansen går av
87' Gult kort til Jan Jönsson på Stabæk
88' Frispark til Stabæk
90' Frispark til Stabæk
90' Frispark til Rosenborg
90' Har fått det travelt nå, gjestene.
90' Gult kort til Camilla Linberg på Rosenborg
90' Hjørnespark til Stabæk
90' Gjestene fortsetter å trykke på. RBK forsvarer seg så godt de kan.
90' Holum skyter utenfor.