23 M. Nyhagen
23 Mari Nyhagen
Innbyttere: Hildegunn Sævik, Mia Svendsen, Cassandra Bogere, Mina Folland, Kaja Rosenlund
God lørdag, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Røa fra Koteng Arena.
Vi har kommet til den femte runden av Toppserien, og dagens hjemmelag har fått en meget sterk start på sesongen. Fire seiere, seks scorede mål og null innslupne er fasit for dette RBK-laget, som med det ligger bak Vålerenga på tabelltopp med dårligere målforskjell.
Dagens gjester fra Oslo har også startet godt. Laget som endte på plass nummer syv i fjorårets sesong befinner seg nå på tredjeplass på tabellen, kun tre poeng bak Rosenborg. Deres eneste tap så langt denne sesongen kom mot serieleder Vålerenga sist runde.
De siste årene har Rosenborg hatt veldig god kontroll på Røa i serien. De siste syv møtene mellom lagene har endt med Rosenborg-seier, og i seks av de kampene holdt trønderne nullen. I 2023 ble det spilt tre kamper mellom lagene, to på Røabanen i Oslo og én i Trondheim. Kampen her på Koteng endte 1-0 til hjemmelaget, mens RBK vant 0-3 ved begge anledninger i Oslo.
Jeg er tilbake med lagoppstillinger ca. en time før kampstart, som er klokken 14:00 litt senere i dag. Heng med!
Robin Shroot gjør flere endringer på RBK-laget som slo Kolbotn 0-1 for en uke siden. Andreassen er tilbake fra start og formasjonen legges dermed tilbake til RBK sin vanlige 4-2-3-1. På midten er Cille Nilsen tilbake fra start, det er også Ine Berre ute på høyre kant. På topp er det Rebecka Holum som får tillit til fordel for Frøya Dorsin.
Geir Nordby gjør kun én endring på laget som tapte 0-2 mot Vålerenga. Mina Folland som har startet alle Røa sine kamper så lagt denne sesongen henvises til benken i dag, og Mari Nyhagen kommer inn på topp ved siden av Hoff Klæboe.
Da er spillerne ute på kunstgresset på Koteng Arena, det er straks klart for avspark i Trondheim.
Kampstart
Andreassen setter i gang kampen for vertene.
1' Røa får tak i ballen med en gang her.
3' Røa forsøker å presse høyt og tvinger RBK ned i banen.
3' Til slutt vinner de også et frispark langt inne på RBK sin halvdel.
3' Frispark til Røa
4' Frispark til Rosenborg
6' Røa vinner en corner fra det høye presset og et svakt mottak av Hørte.
7' Hjørnespark til Røa
8' Dette har vært en veldig positiv start fra gjestene. RBK derimot har ikke greid å spille sitt eget spill mot et aggressivt bortelag.
8' Frispark til Røa
9' Frispark til Røa
10'
13' Gjestene kommer seg rundt til venstre og forsøker innlegget mot spissparet på topp, men ballen går helt inn til keeper.
14' Nok en gang kommer Røa fri på venstre side, og denne gangen kommer innlegget mot bakerste på De Courcy. Vingbacken forsøker å heade den tilbake over keeper, men forsøket går utenfor.
15' De Courcy svinger inn fra høyre. Harviken header unna.
16' Døvle vinner ballen høyt i banen for Røa. Veldig bra gjort av midtbanespilleren.
16' Etter en periode hvor også RBK forsøkte det høyre presset har de nå lagt seg lavere.
18' Det er bra intensitet i spillet fra begge lag nå. Det løpes mye begge veier, som gjør at nøyaktigheten i pasningsspillet daler litt.
19' Røa presses langt inn på egen halvdel nå.
19' Dahl slår en veldig god ball på tvers inn i boksen mot motsatt kant i Ine Berre. Kantspilleren får med seg deg, men kommer inn til en farlighet.
20' Berre kommer seg rundt ute til høyre og spiller en hard ball inn foran, forsvaret slår ut til corner.
20' Hjørnespark til Rosenborg
21'
23' Hjørnespark til Røa
25' Røa lykkes nok en gang veldig godt med det høye presset. Den klareringen fra Rulyte blir alt for kort.
26'
26' Gult kort til Mari Nyhagen på Røa
29' Nautnes kommer seg fri ute til venstre og vipper ballen inn på bakerste. Det er flere RBK-spillere på vei inn i boksen, men ingen av dem når frem på innlegget.
31' Engås avslutter med høyre under press fra Lilleås Næss. Skuddet går inn til keeper via forsvareren.
34' Sørum finner Ine Berre som kommer over på tvers en flott stikker. Kantspilleren for den meg seg før prøver å finne Nautnes. Det ender med corner til vertene.
35' Hjørnespark til Rosenborg
36' Hjørnespark til Rosenborg
37' Ine Berre kan sette fart ute til høyre, men tvinges til å snu.
38' Like etter vinner hun en corner i duell med Engås.
38' Hjørnespark til Rosenborg
40' Suphellen kommer rundt for gjestene og vinner en corner.
40' Hjørnespark til Røa
42' RBK mister ballen lagt inne på egen halvdel etter en svak pasning av Dahl til Cille Nilsen. Røa greier ikke utnytte det og mister der fremme.
43' Hørte sender inn en presis takling på Døvle som er på vei inn bak forsvaret etter en flott pasning i bakrom. Det er bra forsvarsspill.
43' Frispark til Røa
45' Frispark til Rosenborg
45' Pause
Der er den første omgangen over og vi går til pause på stillingen 0-0. Det er Røa som har det vært det beste laget så langt denne kampen, de har lykkes meget godt med det høye presset og gjort det vanskelig for RBK å sette sitt eget spill. Men når det kommer til farligheter foran mål har det blitt mye nesten for begge lag. Det var Rosenborg og Holum som fikk kampens største sjanse på bakerste stolpe, men headingen gikk rett på keeper. Dermed forblir stillingen 0-0, jeg er tilbake med de siste 45 om litt.
45' 2. omgang
45' Røa triller i gang den andre omgangen.
46' Holum kommer seg løs fra Ellingsen ute til høyre og tar seg ned til linja før hun banker ballen inn mot Nautnes som kommer stupende inn i boksen. Der inne gjør Suphellen en god jobb, og får avverget forsøket.
47' Hjørnespark til Rosenborg
50' De Courcy bryter pasningen fra Harviken ut mot Nautnes. Bra lest.
52' Etter litt kriging og mange dueller på kant kommer RBK ut med ballen. Nautnes kan etter hvert angripe ute til venstre.
53' Nautnes blir litt for helt alene der idet hun setter fart rett frem langs venstre. Når hun kommer til innlegget går det rett i hanskene på keeper.
54' Fuglem får tid og rom til å klemme til med venstre fot fra rundt 20 meter. Skuddet blir ikke alt for hardt, og fanges greit av Rulyte i RBK-målet.
54' Endelig lykkes vertene med høye presset og Røa-keeper tvinges til å slå ballen ut av spill.
55' RBK har sett litt bedre ut i denne andreomgangen, som nå virker ganske jevn.
56' Svastuen spiller ut til innkast under press fra Andreassen. RBK bygger litt press her.
56' Engås går ned for telling og må få litt behandling på foten.
58' Hjørnespark til Rosenborg
59' Dahl avslutter fra meget langt hold etter corneren. Den går rett på keeper som glipper litt, men fanger sin egen retur.
60' Berre har vært god i denne andreomgangen. Her skaffer hun frispark for RBK.
60' Frispark til Rosenborg
61' Hjørnespark til Rosenborg
62' Hjørnespark til Rosenborg
63' Spillerbytte Rosenborg - Frøya Dorsin går på, Frøya Dorsin går av
63' Spillerbytte Rosenborg - Synne Brønstad går på, Synne Brønstad går av
65' RBK har vært inne i en veldig god periode nå. Gjestene fra Oslo har kanskje gått litt tomme for energi etter en første omgang med mye løping.
66'
68' Fuglem setter fart på midten og har et meget godt driv før hun slipper ballen ut til Nyhagen. Hørte gjør en kjempejobb når hun går i kroppen på spissen der. Hun har som alltid vært meget solid bak der for vertene.
68' Frispark til Røa
71' Berre header over! Det er flott angrep av RBK som vender spillet over til Nautnes med flott pasning. Nautnes bruker farten sin til å ta seg ned langs linja før vipper ballen inn på bakerste mot Berre, som header ballen over under press.
71' Spillerbytte Rosenborg - Beate Marcussen går på, Beate Marcussen går av
72' Spillerbytte Røa - Mina Folland går på, Mina Folland går av
74' Frispark til Røa
75' Berre kommer seg forbi Engås hver eneste gang nå. Avleveringene derimot er ikke presise nok, og meies unna av Suphellen.
77' RBK manes fremover nå. Da blir det også mye rom til Røa på den andre siden, men gjestene har ikke greid å utnytte det.
77' Frispark til Rosenborg
80' Hjørnespark til Rosenborg
81' Hjørnespark til Rosenborg
83' Røa holder bra unna bak der. RBK blir mer og mer desperate nå, og det blir flere og flere lange baller inn i boksen.
84'
87'
87'
87' Hjørnespark til Rosenborg
88' Mål for Rosenborg, Sara Hørte scorer!
89' Spillerbytte Røa - Cassandra Bogere går på, Cassandra Bogere går av
90' Gult kort til Emilie Nautnes på Rosenborg
90' Plutselig er det Røa som presser på.
90' Hjørnespark til Røa
90' Kampen er slutt
Kampen er over på Koteng Arena og det ender 1-0 til Rosenborg, som nok en gang avgjør kampen med en sen scoring i sitt favør. Dermed holder de også nullen for femte gang på rad, så vel som at de vinner med sifrene 1-0 for fjerde kamp på rad. Etter en førsteomgang hvor Røa var best, tok Rosenborg mer og mer over i den andre. Mot slutten ble det et voldsomt trykk mot Røa-målet, og til slutt kom også scoringen da Sara Hørte stanget inn kampens eneste mål. Dermed ender det 1-0 og Rosenborg tar med det tre nye poeng. Takk for følget!