19
19 L. Sælen
19 Linnea Sælen
Innbyttere: Benedicte Lund Berge, Emma Sivertsen, Alva Skåla, Isabel Sæbø
Hei og god formiddag. Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Arna-Bjørnar fra Toppseriens første runde!
Rosenborg ble nummer to bak Vålerenga i fjor, kun ett poeng bak hovedstadslaget. Trønderne slo tilbake med å vinne cupen mot nettopp VIF, men oppkjøringen til årets sesong har vært turbulent. Etter økende intern misnøye mot lagets trener, Steinar Lein ga til slutt trønderen seg i januar. Det har ikke kommet inn noen ny trener siden det, så derfor er det assistenttrener Robin Shroot og sportsjef Mads Pettersen som leder laget mot Arna-Bjørnar.
Arna-Bjørnar ble nummer ti og rykket egentlig ned fra Toppserien, men fikk en ny sjanse på øverste nivå når Avaldsnes mistet lisensen på grunn av klubbens økonomiske situasjon. Hos Arna-Bjørnar har Erik Mjelde og Martin Haugen fått delt treneransvaret, etter at Thomas Mørk forlot klubben etter fjorårets sesong.
Rosenborg har spilt tre treningskamper i oppkjøringen. Uavgjort mot LSK Kvinner og Stabæk i februar, ble fulgt opp med seier mot Stabæk forrige uke. Hos vertene har det også blitt gjort mange endringer i troppen før sesongen. Store profiler som Anna Jøsendal, Emilie Joramo, Ina Vårhus og Celine Nergård har forlatt klubben, i tillegg til at Maria Olsvik har lagt opp og Kristine Minde er gravid. Rosenborg har også signert flere spillere, blant annet tidligere Avaldsnes-kaptein, Hanna Dahl og Ine Berre som har høstet skryt i oppkjøringen.
Arna-Bjørnar har spilt to treningskamper mot Brann og Åsane. 2-0-tap mot Brann og 4-1-tap mot Åsane skremmer nok ingen før årets sesong, og Arna-Bjørnar er tippet i nedrykksstriden nok en gang av flere medier. Gjestene har hentet Benedicte Berge fra AaFK Fortuna og Hanne Larsen fra Brann i vinterens overgangsvindu.
Lagene møtte hverandre tre ganger i fjorårets sesong, og Rosenborg har hatt et særdeles godt tak på bergenserne. Hjemmelaget vant 4-0 to ganger i seriespillet, i tillegg til 5-0 i cupen i 2023. Hos Norsk Tipping får du 27 ganger pengene tilbake med borteseier i dag, så det sier vel sitt om styrkeforholdet før ettermiddagens kamp. Vi er tilbake med lagoppstillinger én time før avspark.
Årets første lagoppstilling fra Koteng Arena er klar! Rosenborg stiller med tilnærmet samme lag som de gjorde mot Stabæk i oppkjøringen på La Manga. Eneste endringen på det laget er at Ine Berre tar plassen til Sødahl på høyrekanten. Arna-Bjørnar ser ut til å komme ut i sin vante 3-5-2 formasjon fra i fjor, og så får vi se om dette stemmer når kampen settes i gang.
Kampstart
Der er vi i gang! Holum med første spark på ballen.
Nautnes slår inn fra dødlinja og vinner en corner til hjemmelaget!
1' Hjørnespark til Rosenborg
2' Berre tar med seg ballen langs høyre og finner Nautnes på bakerste. Hun klemmer til, men avslutningen går langt over mål. Rosenborg presser fra start!
2'
5' Etter mye klabb og babb inne i feltet får Berre avsluttet mot mål, men skuddet blir blokkert. Ligger en scoring i lufta nå.
7' Ny bra mulighet for vertene! Nok en gang kommer Berre seg ned til dødlinja og innlegget er presist mot Holum. Spissen er hardt presset og får dermed ikke avslutningen på mål.
7' Gjestene får frispark.
8' Frispark til Arna-Bjørnar
10' Bjørnsen stjeler ballen og setter fart mot vertenes sekstenmeter. Fra tjue meter fyrer hun av, men Rulyte har god kontroll på avslutningen.
11' Berre fortsetter å imponere på høyrekanten! Løper seg nok en gang fri, og får lagt inn foran mål. Larsen gjør en god jobb når hun kommer ut og stopper innlegget like før Holum når den.
12' Vertene vinner en ny corner.
12' Hjørnespark til Rosenborg
13' Mål for Rosenborg, Rebecka Holum scorer!
17' Holum slår inn foran mål, men Hovland klarerer innlegget unna.
18' Rosenborg fortsetter storspillet, og er nære på igjen. Berre drar seg innover i banen og får spilt Nautnes fri ute til venstre. Hun slår et tidlig innlegg foran mål, men både Holum og Næss kommer litt for sent til å pirke den over mål.
20' Forøvrig møtt opp mange på Koteng Arena i dag. Det er gøy!
20' Rosenborg vinner en corner.
20' Hjørnespark til Rosenborg
21' Hjørnespark til Rosenborg
22' Nautnes drar seg ned mot dødlinja, men innlegget fra venstrekanten havner i klypene på Larsen.
23' Gjestene skal ha skryt for at de prøver å spille seg ut bakfra, men så langt har det ikke lyktes spesielt godt.
24' Berre vinner en corner til vertene.
24' Hjørnespark til Rosenborg
24' Mål for Rosenborg, Sara Hørte scorer!
26' Bjørnsen kommer seg til en ny avslutning fra distanse, men også denne reddes enkelt av Rulyte.
26' Berre slår inn og gjestene må klarere ut til nok en corner.
27' Hjørnespark til Rosenborg
30' Gjestene fortsetter å spille seg ut bakfra, men Rosenborg står høyt og tvinger bergenserne til å gjøre feil.
31' Munic slår inn fra høyre, men Næss får klarert unna ved bakerste.
32' Så vinner Arna-Bjørnar sin første corner for dagen.
32' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
33' Sælen vinner en ny corner til gjestene.
33' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
35'
35' Hjørnespark til Rosenborg
38' Vertene vinner en ny corner.
38' Hjørnespark til Rosenborg
38' Mål for Rosenborg, Sara Hørte scorer!
39' Da er vel denne kampen i praksis over, og så får vi se om Arna-Bjørnar klarer å tette litt mer bakover i den andre omgangen. Har vært mange brudd og rom i den første omgangen som Rosenborg har utnyttet bra.
40' Nautnes slår et innlegg foran mål, men den triller forbi alle og ut til femmeter for gjestene.
42' Berre vinner Rosenborgs niende corner for dagen.
42' Hjørnespark til Rosenborg
44' Næss følger Sælen bra oppover og får stoppet kontringen til gjestene.
45' Pause
Det er pause på Koteng Arena og Rosenborg leder 3-0 etter de første førtifem. Det har egentlig bare handlet om ett lag i Trondheim i ettermiddag, og vertene kunne ledet med mer. Trønderne tok ledelsen etter et flott angrep som Holum avsluttet i mål fra kloss hold. Rosenborg har skapt mye på høyresiden ved Berre, og det store talentet har skaffet mange cornere fra sin posisjon. To av cornerne stanget Hørte i mål og dermed leder hjemmelaget 3-0. Gjestene har hatt et par avslutninger fra distanse, men ellers har det blitt produsert lite fra bergenserne. Arna-Bjørnar prøver å spille seg ut bakfra, og skal ha skryt for det, men i denne kampen har det ikke vært en gunstig tilnærming til kampen og Rosenborg har skapt mange muligheter med brudd høyt i banen. Vi er straks tilbake med mer fra Koteng Arena. Heng med!
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Arna-Bjørnar - Emma Sivertsen går på, Emma Sivertsen går av
45' Sivertsen sparker i gang omgangen.
46' Dahl slår inn på bakerste, men headingen fra Berre går utenfor.
48' Nautnes kommer seg ned til dødlinja, men innlegget plukkes enkelt av Larsen.
49' Nautnes drar seg innover banen, men blir tatt og får frispark.
49' Hjørnespark til Rosenborg
51' Nøss får frispark ved egen sekstenmeter.
51' Frispark til Arna-Bjørnar
52' Nautnes drar seg innover før hun skyter mot lengste, men Larsen er nede og redder.
54' Dahl prøver å finne Nautnes i bakrom, men Larsen kommer ut og avverger.
55' Holum får tatt med ballen ned til dødlinja før hun slår inn i boksen, men gjestene står bra imot og får klarert unna.
56' Nautnes går ned innenfor sekstenmeteren og roper på straffe, men dommeren rister på hodet. Den så meget tvilsom ut fra min posisjon, men Veronica Fjeldvær er sikker i sin sak.
58' Sælen er nære på å komme alene med Rulyte, men Næss gjør en god jobb og stopper venstrekanten.
58' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
60' Spillerbytte Rosenborg - Ina Birkelund går på, Ina Birkelund går av
60' Spillerbytte Rosenborg - Elin Sørum går på, Elin Sørum går av
61' Birkelund flyttes ut på venstrekanten, og det betyr at Nautnes går inn som midtspiss.
61' Andreassen blir tatt og får frispark.
61' Frispark til Rosenborg
62'
64' Berre drar seg inn i boksen før hun skyter mot nærmeste hjørnet, men Larsen redder enkelt.
66' Berre får lagt inn fra høyre nok en gang, men Larsen plukker igjen. Hatt en bra kamp, Arna-Bjørnars keeper, selv om hun har måttet hente tre baller ut fra nettet.
69' Arna-Bjørnar har hatt bedre kontroll i den andre omgangen, så Mjelde har nok gjort noen lure justeringer i pausen.
71' Spillerbytte Rosenborg - Vilde Grøseth går på, Vilde Grøseth går av
74' Arna-Bjørnar triller ball før den lange kommer mot Sivertsen, men Dahl header unna.
75' Dahl legger inn fra dødlinja, men gjestene klarerer unna.
76' Nok en gang får Dahl lagt inn fra venstre, og denne gangen treffer den Berre ved bakerste stolpe. Avslutningen fra skrått hold reddes av Larsen.
77' Sælen finner Sivertsen ved bakerste stolpe, men avslutningen fra innbytteren går over mål.
77' Så vinner gjestene en corner.
77' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
78' Spillerbytte Rosenborg - Matilde Rogde går på, Matilde Rogde går av
79' Stor kamp av Berre i dag, og får sin velfortjente applaus på vei ut.
79' Så ligger Nøss nede med en skade, og hun må få behandling.
80' Spillerbytte Arna-Bjørnar - Alva Skåla går på, Alva Skåla går av
81' Lilleås Næss får frispark ute til høyre.
81' Frispark til Rosenborg
82' Gjestene vinner et frispark ved midtbanen.
82' Frispark til Arna-Bjørnar
82' Rogde prøver å finne Marcussen inne i boksen, men gjestene klarerer unna.
83' Dagens tilskuertall er 587.
83' Arna-Bjørnar vinner en corner.
83' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
86' Muhic prøver å finne Sælen ute til høyre, men Harviken har god kontroll og skjermer ballen ut til femmeter.
88' Marcussen vinner ballen høyt og spiller videre til Sørum. Innbytteren legger ut til Lilleås Næss, men innlegget plukkes av Larsen.
88'
89' Sælen skaffer gjestene en ny corner.
89' Spillerbytte Arna-Bjørnar - Isabel Sæbø går på, Isabel Sæbø går av
89' Hjørnespark til Arna-Bjørnar
90' Nautnes bli spilt alene gjennom, men Larsen gjør nok en god involvering når stopper spissen sitt forsøk med å gå rundt sisteskansen.
90' Blir også liggende nede der keeperen.
90' Larsen er oppe på beina igjen og spillet fortsetter.
90' Dahl prøver å finne Birkelund i bakrom, men Larsen er ute og plukker.