Sverresborg
0 - 6
Rosenborg
ons 10. apr 18:00 Havstein kunstgress
Sverresborg
Formasjon: 4-3-3
12
12 H. Jong
12 Håkon Andreas de Jong
2
2 T. Hokstad
2 Trym Leer Hokstad
5
5 A. Saga
5 Aksel Lervåg Saga
10
10 G. Ntambwe
10 Gift Ntambwe
17
17 H. Bakken
17 Henrik Bakken
6
6 I. Våge
6 Isak Wist Våge
29
29 A. Gyimah
29 Asamoah Kwaku Gyimah
8
8 P. Halgunset
8 Preben Kleppe Halgunset
7
7 J. Nilsen
7 Jonas Næss Nilsen
9
9 O. Immerstein
9 Oscar Immerstein
3
3 M. Willumsen
3 Martin Brede Willumsen
Innbyttere: Ola Spangen, Emil Andersen Gjelten, Jonatan Lærdahl, Sigfred Jacobsen Fagerlid, Phillip Skåren, Emil Johansen Sivertsvoll, Marcus Elmgren, Heine Valø Nordbøe
Rosenborg
Trener: Alfred Johansson
Formasjon: 4-3-3
12 R. Sandberg
12 Rasmus Sandberg
2 E. Reitan
2 Erlend Dahl Reitan
50
50 H. Volden
50 Håkon Volden
21 T. Nemcík
21 Tomás Nemcík
23 U. Jenssen
23 Ulrik Yttergård Jenssen
6 S. Väänänen
6 Santeri Väänänen
8 T. Børkeeiet
8 Tobias Børkeeiet
20 E. Tagseth
20 Edvard Tagseth
39
39 M. Broholm
39 Marius Broholm
22 A. Sadiku
22 Agon Sadiku
11 J. Nelson
11 Jayden Nelson
Innbyttere: Sander Tangvik, Adam Andersson, Pawel Chrupalla, Tobias Solheim Dahl, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Emil Frederiksen, Magnus Holte, Jesper Reitan-Sunde
Hei, og hjertelig velkommen til Havstein kunstgress på Sverresborg, der hjemmelaget Sverresborg tar i mot Rosenborg til første ordinære runde i årets norgesmesterskap for menn.
Sverresborg spiller til daglig i Adressa-ligaens 4.divisjon avdeling 1., der de fortsatt venter på seriestart. Sesongen så langt har bestått av kvalifisering til første runde NM, der de har slått henholdsvis NTNUI 3-1 hjemme, før deltagelse i første runde i NM ble sikret etter seier 1-4 borte mot Trønder-Lyn. I trøndersk mesterskap endte Sverresborg på 2. plass i gruppa med 2 seiere mot Gimse (9-0) og Flatås (11-0), mens det ble tap mot Utleira (2-1). Det betyr at grønntrøyene står med imponerende 28-4 i målforskjell på 5 kamper så langt i år.
Trener for Sverresborg, Stig Kammen, beskriver en fin førsesong med lite skader og sykdom, og er fornøyd med at laget har fått trent jevnt og godt med de aller fleste spillerne før sesongstart. Troppen mangler Matz Haugen Sæther som går glipp av kampen grunnet innrykk til militæret, samt Lasse Fremstad som ble utvist mot NTNUI, men stiller ellers med full tropp.
Rosenborg befinner seg i skrivende stund på 5. plass i eliteserien med 1 seier (2-0 mot Sandefjord) og 1 tap (1-0 mot Strømsgodset) på årets to første kamper i eliteserien. Resultatmessig har ikke førsesongen vært all verden for Rosenborg, og Alfred Johanssons gutter fikk juling i generalprøven da de tapte 5-0 borte mot Viking. Med sine 12 cupseiere er de mestvinnende i Norge, med samme antall som Odd. Sist cupgull kom tilbake i 2018, i en periode der Rosenborg tok tre cupgull på fire sesonger.
Rosenborg mangler Isak Thorvaldsson, som er sendt tilbake på lån til gammelklubben Breidablik. Ole Sæter trente alternativt før søndagskampen mot Strømsgodset, men ble byttet innpå etter 60 spilte minutter og virker å være helt frisk til kveldens oppgjør. Ellers er det nok et spesielt oppgjør for Ole Selnæs, som møter barndomsklubben i dag.
Stig Kammen forteller før avspark at følelsen før kampen er fin, og at de gleder seg mye til å ta i mot motstander fra eliteserien til tellende kamp, som så vidt han bekjent er første gang klubben spiller en tellende kamp mot motstand fra øverste nivå. Det er 9 år siden klubben sist var i første runde i NM, så det er en stor dag for klubben som ligger et par kilometer vest for Trondheim sentrum. Spesielt gøy er det å få møte RBK, sier Kammen, som beskriver en tropp der de aller fleste er rosenborgsupportere og at mange av de også har sesongkort på Lerkendal. "En opplevelse for livet" håper Kammen spillerne får ut av cupkampen i dag.
Kammen sier videre at sjansene for seier er små, men at de ønsker å gi det et ærlig forsøk. "Vi må spille med passende mengde ambisjon og kløkt, samt unngå å være naive å dumme. Klarer vi det og vi kjenner at vi kan matche nivået på noen områder, kan vi forhåpentligvis bruke det nivået til kampene som kommer i høst og i vår", sier Kammen.
Kammen beskriver en tropp med gode enkeltspillere i alle ledd. Kammen forteller om en tropp han er fornøyd med, og beskriver keeper Håkon Andreas de Jong som en god skuddstopper, midtstoppere med god duellkraft og offensive sidebacker som er gode 1 mot 1. Midtbanen styres av kaptein Asamoah Kwaku Gyimah som det kan være verdt å holde et øye med, omgitt av indreløpere med god løpskraft i ekte, trøndersk ånd. Lengst fram på banen har de bra med tempo på vingene, mens helt øverst på topp har de en spiss som er god i boksen, samtidig som han er god i kombinasjonsspillet.
Sverresborg møtte Rosenborg sist gang i 1978, altså for 46 år siden. Også det var i første runde av cupen, og oppgjøret endte 3-1 hjemme på Lerkendal.
Sverresborg, stiftet Stavne Idrettsforening, ble stiftet tilbake i 1931. De leide bane på Tempe, et par kilometer sør for Trondheim sentrum. Den gang var det ikke bro over Nidelva i Trondheim, men idrettsforeningen skaffet robåt for å ro spillere og fans over elva. Det gikk ofte helt fint, bortsett fra noen ganger da ungdommer fra Tempe fylte båten med stein slik at den sank, skriver RBK på sin hjemmeside om dagens motstander.
Vi er tilbake fra Havstein med startoppstillingene omtrent en time før avspark, som er kl. 1800.
Rosenborg har publisert troppen tidlig på Instagram og X (tidligere twitter), og ifølge troppen som er publisert der mangler Jonathan Augustinsson, Adrian Pereira, Leo Cornic, Mikkel Konradsen Ceide, Sverre Nypan og Ole Sæther alle fra dagens tropp. Noah Holm ble operert på nytt i januar etter at tretthetsbruddet ikke hadde tilstrekkelig grodd, og er fortsatt ute en stund.
Rosenborg starter med Yttergård Jenssen, Nemcik, Reitan & Väänänen fra laget som startet forrige serierunde borte mot Strømsgodset. 16 år gamle Håkon Volden, som debuterte borte i samme kamp, debuterer fra start i midtforsvaret til Rosenborg.
Det blåser og regner sidelengs på Havstein. Sverresborg har stelt godt i stand i dagene og timene før avspark, og bortsett fra været ligger alt til rette for en fin cupkamp på Havstein!
Lagene entrer banen til regn og et grått Trondheim. Det er straks klart for avspark mellom Sverresborg og Rosenborg i cupens første runde.
Kampstart
1' Sandberg sklir som bakerste mann, men får kontroll på ballen igjen.
2' Hjørnespark til Rosenborg
3' Rosenborg triller fram og tilbake og kombinerer inn i feltet, men Kwaku får kontroll på ballen.
3' Hjørnespark til Rosenborg
3' Strålende involvering før corneren av Hokstad, som setter inn en fin takling på Nelson.
4' Frispark til Sverresborg
6' Tagseth forsøker et skudd fra 14-15 meter, men skuddet går en god meter over mål.
6' Willumsen holder fint unna forsvarerne fra Rosenborg og skaffer Sverresborg innkast høyt i banen.
7' Frispark til Rosenborg
8' Ligger kompakte her Sverresborg. Kort distanse mellom forsvarsleddet og midtbanen, og de jobber intensivt etter rosenborgspillerne.
8' Mål for Rosenborg, Marius Broholm scorer!
10' Børkeeiet forsøker et skudd, men sleiver og det ender med innkast.
11' Frispark til Sverresborg
12' Påfølgende situasjon er Nelson på tur gjennom, men de Jong er våken og god da han bryter pasningen med en fin heading.
13' Hjørnespark til Sverresborg
13' Hjørnespark til Rosenborg
14' Hjørnespark til Rosenborg
15' Gift Ntambwe klarerer.
16'
16' Hjørnespark til Rosenborg
17' Rosenborg dominerer ballinnehav så langt i dag. Sverresborg har fortsatt til gode å holde på ballen i en lengre periode.
18' Straffe til Rosenborg!
18' Gult kort til Gift Ntambwe på Sverresborg
20' Mål til Rosenborg! Agon Sadiku scorer på straffe!
21' Broholm er tilbake på banen, og det ser ut til at det går bra med Broholm.
22' Jenssen, Tagseth og Nelson kombinerer fint, og sistnevnte finner rom inne i feltet. Han skyter fra 12-13 meter, men skuddet er svakt og de Jong redder enkelt.
23' Broholm skyter fra langt hold, men skuddet går utenfor.
24' Våge er høyt oppe i banen og presser godt. Lager etter hvert frispark, men bra press av midtbanespilleren.
24' Frispark til Rosenborg
24' Mål for Rosenborg, Jayden Nelson scorer!
27'
28' Sverresborg virker ivrige på å ta kontringer, og de sjansene de får etter brudd setter de raskt fart på. Ikke resultert i noe enda, men håpet ligger nok der.
29'
29' Frispark til Sverresborg
30' Spillerbytte Sverresborg - Emil Andersen Gjelten går på, Emil Andersen Gjelten går av
31' Hjørnespark til Rosenborg
34' Strålende jobb av Nilsen da han vinner ballen og vender bort Nelson. Han triller til Willumsen, som skaffer innkast høyt i banen.
35' Hjørnespark til Rosenborg
36' Kwaku Gyimah er dyktig i å skaffe seg rom på midtbanen, og er ofte den som får slått positive pasninger til medspillere for Sverresborg så langt i dag.
37' Saga posisjonerer seg godt og holder Nelson fint unna. Sverresborg med ballen nå.
38' Rosenborg kommer seg stadig høyt i banen ved bruk av vingene og bredden, og kommer seg nesten hver gang gratis til 30 meter før presset starter.
38' Frispark til Sverresborg
40' Andersen Gjelten tar nydelig ballen ned på kassa og spiller til Halgunset på venstre, men innlegget går rett til Volden og Rosenborg triller på nytt ball.
41'
42' Spiller i medvind med sterke vindkast her i førsteomgang Sverresborg, som har gjort presisjon på kontringene utfordrende for grønntrøyene.
45' Børkeeiet ligger nede og holder seg til hodet, men kommer seg opp igjen. Mulig han fikk seg en trøkk i hodet da han vendte under press. Børkeeiet er tilbake på banen igjen.
45' Pause
Rosenborg leder 0-3 på Havstein over Sverresborg etter scoringer av Broholm, Sadiku og Nelson. Sverresborg ligger lavt og kompakt og slipper Rosenborg høyt i banen før de setter inn presset, og Rosenborg triller tålmodig fra side til side i jakten på sjanser. Rosenborg har kommet flere store sjanser, men bortsett fra tre mål i nettet bak de Jong har målvakten til Sverresborg servert et par store redninger, mens resten av forsøkene har gått utenfor. Sverresborg har forsøkt et par kontringer gjennom førsteomgangen, men presisjonen har uteblitt på kontringene og Sverresborg har fortsatt til gode å virkelig teste Sandberg.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Sverresborg - Heine Valø Nordbøe går på, Heine Valø Nordbøe går av
45' Spillerbytte Sverresborg - Marcus Elmgren går på, Marcus Elmgren går av
48' Rosenborg fortsetter i samme spor som i førsteomgangen. Står høyt og forsøker på kombinasjoner med vingene.
49' Broholm lobber gjennom til Jenssen, som fra kloss hold header like utenfor.
50'
51' Halgunset finner rom på høyrekanten og slår innlegg mot Elmgren, men innlegget er en meter unna å finne Elmgren i feltet.
51' Frispark til Sverresborg
52' Strålende forsvarsjobb av Hokstad som følger Nelson før han skjermer ball, og vender bort angriperen.
52' Hjørnespark til Rosenborg
53' Hjørnespark til Rosenborg
53' Frispark til Rosenborg
55'
55' Frispark til Rosenborg
56' Sverresborg ser ut til å ha lyst til å skape noe nå, og presser ved et par anledninger Rosenborg høyt i banen. De legger også igjen Immerstein på topp nå, mens resten av laget ofte er samlet inne i egen 16-meter.
56' Broholm vender bort en forsvarsspiller og skyter, men skuddet går en liten meter over.
60' Hjørnespark til Sverresborg
60' Nordbøe slår inn, men innlegget blokkeres til corner for Sverresborg.
62' Frispark til Sverresborg
62' Gult kort til Edvard Tagseth på Rosenborg
63' Spillerbytte Rosenborg - Emil Frederiksen går på, Emil Frederiksen går av
63' Spillerbytte Rosenborg - Tobias Solheim Dahl går på, Tobias Solheim Dahl går av
63' Spillerbytte Rosenborg - Adam Andersson går på, Adam Andersson går av
65' Halgunset med en fantastisk defensiv jobb da han bryter en kontring rundt egen 16-meter, før han rolig triller til Kwaku Gyimah.
66' Hjørnespark til Rosenborg
66'
68' Elmgren ligger nede etter en takling og får behandling. Virker som han fikk seg en trøkk i hånda da han satte inn en takling.
68' Frispark til Rosenborg
69' Mål for Rosenborg, Agon Sadiku scorer!
70' Spillerbytte Sverresborg - Sigfred Jacobsen Fagerlid går på, Sigfred Jacobsen Fagerlid går av
70' Hjørnespark til Sverresborg
72' Frispark til Sverresborg
74' Fantastisk takling fra Andersen Gjelten i det han vinner ballen tilbake fra Sadiku på tur gjennom.
75' Hjørnespark til Rosenborg
75' Spillerbytte Rosenborg - Ole Selnæs går på, Ole Selnæs går av
76' Spillerbytte Rosenborg - Markus Henriksen går på, Markus Henriksen går av
76' Ole Selnæs mottar stor applaus i det han entrer banen for klubben han spilte for som barn.
76' Det første Selnæs er involvert i er forøvrig å bli slått luke på av Fagerlid.
77' Selnæs går altså inn som midtstopper for Rosenborg.
79' Frispark til Rosenborg
82' Forsøker å spille seg ut bakfra ved et par anledninger nå Sverresborg, men mister raskt ballen.
82' Hjørnespark til Rosenborg
83' Frispark til Sverresborg
84' Mål for Rosenborg, Marius Broholm scorer!
86' Mål for Rosenborg, Agon Sadiku scorer!
89' Frispark til Sverresborg
90' Hjørnespark til Rosenborg
90' Kampen er slutt