11 J. Nelson
11 Jayden Nelson
Innbyttere: Rasmus Sandberg, Adam Andersson, Mikkel Konradsen Ceide, Erlend Dahl Reitan, Markus Henriksen, Sverre Nypan, Ole Selnæs, Magnus Holte, Jesper Reitan-Sunde
Velkommen til direkterapporteringen fra cupkampen mellom Ull/Kisa og Rosenborg!
2.-divisjonslaget Ull/Kisa slår naturligvis nedenfra når eliteserielaget Rosenborg kommer på besøk til Jessheim stadion i cupens andre runde. For seks år siden måtte RBK ha ekstraomganger for å slå romerikingene ut av cupen, men den gang var Kisa et topplag i 1. divisjon. Nå er de gule og grønne inne i sin tredje strake sesong på nivå tre i norsk fotball - for første gang siden 2011.
Rosenborg kommer til Jessheim proppfulle av selvtillit etter en god start i Eliteserien. Tre seire på fire kamper har gitt trønderfolket fremtidstro etter en begredelig fjorårssesong, som endte med 9. plass. I helga vant RBK 3-1 borte mot Haugesund, etter at tidligere Ull/Kisa-spiller Ole Sæter scoret to av målene. Sæter ble ingen suksess på Jessheim under sitt låneopphold i 2021, og spissen var skadet da lagkameratene i gult og grønt endte sesongen med nedrykk fra 1. divisjon.
Ull/Kisa har tatt ledelsen i samtlige seriekamper til nå, men ullsokningene står likevel kun med to poeng av ni mulige. I serieåpningen ledet Jessheim-laget både 1-0 og 2-1 borte mot Stjørdals-Blink i kampen som til slutt endte 2-2, mens Strømmen snudde 0-1 til 2-1 på Jessheim i andre serierunde. I helga sørget Markus Flores for Kisa-ledelse borte mot Alta, men vertene utlignet fra straffemerket i 2. omgang.
Der RBK enkelt tok seg videre til 2. runde med 6-0-seier mot Sverresborg i 1. runde, hadde Ull/Kisa mer trøbbel med romerikskollega Lørenskog. En sen scoring av LSK-innleide Marcus Paulsen minuttet før full tid sendte imidlertid Kisa videre med 2-1-seier. Stoppertalentet Lucas Svenningsen scoret Ull/Kisas første mål i 1. runde-kampen.
Det er ikke bare Rosenborg som har ny trener før årets sesong. I Ull/Kisa er tidligere eliteseriespiller Kasey Wehrman (eks-Moss, -LSK og -FFK) ansatt for å lede den hardt økonomisk prøvede Jessheim-klubben, etter at australieren har hatt suksess med Strømmen. Han erstatter Mats-André Kaland, som tok over som hovedtrener i fjor sommer da Steffen Landro takket for seg midtveis i sesongen. Begge disse klubbene har altså til felles manglende stabilitet på trenersiden.
Tribunene på Jessheim stadion er i ferd med å fylles opp. RBK har et solid bortefølge i ryggen, mens en gruppe yngre Ull/Kisa-supportere sørger for å dra i gang en nær fullsatt hovedtribune med hjemmefans.
Kampstart
Dommer Ali al Hatam blåser i gang kampen, og Agon Sadiku tar avspark for Rosenborg.
2' Rømo Skille jakter en ball i bakrom, men Nemcík faller fint av og rydder opp for RBK.
3' Frispark til Rosenborg
3' Paulsen med en lang ball mot Werni, som ikke får kontroll i duell med Cornic.
4' Imponerende trøkk fra begge lags supportere! RBK-fansen fyrte opp bluss rett etter avspark, mens Kisa-fansen hopper og synger.
5' Frispark til Ullensaker/Kisa
6' Jevne åpningsminutter på Jessheim. Ull/Kisa søker bakrom tidlig når de vinner ball, mens Rosenborg bygger mer tålmodig opp.
6' Mål for Rosenborg, Edvard Tagseth scorer!
9' Broholm rettvender seg i mellomrom og sikter mot krysset som Tagseth nettopp penetrerte. Forsøket suser halvmeteren over målet til Ull/Kisa. Twizere har kontroll.
10' Børkeeiet leter etter Sadiku i boksen til Ull/Kisa, men ballen går via et Kisa-hode og inn til keeper Twizere. Mer RBK etter målet!
11' Frispark til Ullensaker/Kisa
12' Kisa er modige og vil spille ut fra Rosenborgs høye press. De lykkes nesten, men en svak pasning fra Bergum ødelegger for vertene.
13' Børkeeiet viser klasse når han løser en trang situasjon med en strøken krosser på lissa til Cornic. RBK fortsetter å trille.
14' Frispark til Ullensaker/Kisa
15'
15' Hjørnespark til Ullensaker/Kisa
16' Mål for Rosenborg, Edvard Tagseth scorer!
18' Ull/Kisa har vært bra med de første snaut 20 minuttene, men Rosenborg har straffet hjemmelaget nådeløst med to scoringer!
20'
22' Frispark til Rosenborg
24' Hjørnespark til Rosenborg
25' Nelson runder Paulsen, som tar opp jakten på canadieren og setter inn en strålende takling på ball. Fine prestasjoner av begge!
25' Hjørnespark til Rosenborg
27' Broholm river ned Arzani på vei fremover, og dommer Al Hatam gir unggutten tilsnakk.
27' Frispark til Ullensaker/Kisa
28' Frispark til Ullensaker/Kisa
28' Mål for Ullensaker/Kisa, Jakob Skille scorer!
30' For en herlig cupkamp dette er!
31'
34' Bergum slår en fæl pasning på tvers som snappes opp. Väänänen prøver å overraske Kisa-keeper Twizere fra distanse, men sisteskansen er trygg når han holder ballen.
35' Naustdal tar med tre RBK-spillere på karusell! Kisas midtbaneelegant kommer ut med ballen i behold og får fortjent applaus.
36' Flores utfordrer på høyrekanten og går i bakken. Kisa vil ha frispark, men får ikke gehør av dommer Ali al Hatam.
37' Werni og Skille kjører overgang for Ull/Kisa! Førstnevnte finner Werni i rom, men han er helt alene mot en skokk av RBK-spillere. Spissen får likevel løsnet skudd, men forsøket blokkeres. Ull/Kisa er med på leken!
39' Herlig stemning blant begge lags supportere!
40' Børkeeiet gamper mot en løs ball utenfor 16-meteren til Ull/Kisa, før han drar til på halvspretten. Gjelsvik står i veien og blokkerer. Godt forsvarsspill av stopperen.
40' Frispark til Ullensaker/Kisa
42'
43' Kisa-keeper Twizere er raskt nede og redder en RBK-avslutning. Keeperen må gi en retur, men den tar lagkameratene seg av.
44' Frispark til Ullensaker/Kisa
45' Pause
Rosenborg leder 2-1 til pause over Ull/Kisa i en pulserende cupkamp på Jessheim! Edvard Tagseth ga gjestene ledelsen med en fenomenal avslutning etter bare sju minutter, før Ull/Kisa-spiss Jakob Rømo Skille fikk en gyllen mulighet til å utligne alene med RBK-keeper Sander Tangvik. Trønderen misbrukte muligheten, og det straffet gjestene nådeløst ved å gå opp til 2-0 like etterpå. Tagseth satte inn sitt andre for kvelden med en herlig chip. Etter en snau halvtime revansjerte Skille seg for missen da han geleidet Davod Arzanis flotte innlegg i nettmaskene bak Tangvik. Selv om RBK har ballen mest og har skapt mest, er Kisa absolutt med på leken i det som er en herlig cupbatalje mellom to gode lag!
45' 2. omgang
45' Skille med avsparket for Ull/Kisa.
46' Hjørnespark til Rosenborg
48' Rosenborg spiller fin fotball og har god rytme i kombinasjonene, før lesehesten Blårud blander seg inn for Ull/Kisa og rydder unna.
49'
49' Hjørnespark til Rosenborg
51' Sadiku har masse tid med ballen - tror han. Finnen løpes dermed opp av Sæbø.
53' Frispark til Ullensaker/Kisa
53' Flores på farten på Kisas høyrekant, men ballen inn til RBK-keeper Sandvik.
54' Gult kort til Martin Bergum på Ullensaker/Kisa
54' Frispark til Rosenborg
56' Werni blokkerer et innlegg fra Broholm med kronjuvelene. Da trengs det en pustepause! Spillet fortsetter imidlertid mens Rælingen-karen henter seg inn. Han kjenner den der!
57' Frispark til Ullensaker/Kisa
58' Nemcík setter seg ned for Rosenborg. Det ser ikke helt lovende ut for slovaken, som har vært så god for trønderne i innledningen av sesongen. 23-åringen får tilsyn her nå.
59' Nemcík må gi seg med skade. Slovaken trasker i garderoben mens RBK forbereder et trippelbytte. Dårlige nyheter for trønderne.
60' Spillerbytte Rosenborg - Mikkel Konradsen Ceide går på, Mikkel Konradsen Ceide går av
60' Spillerbytte Rosenborg - Sverre Nypan går på, Sverre Nypan går av
60' Spillerbytte Rosenborg - Ole Selnæs går på, Ole Selnæs går av
62' Rosenborg har hatt bedre kontroll etter pause, men Alfred Johansson føler seg åpenbart ikke helt trygg likevel. Svensken hiver inn profilene Selnæs og Nypan!
62' Hjørnespark til Rosenborg
62' Frispark til Ullensaker/Kisa
64' Nypan utfordrer og drar over på venstrebeinet, før han skyter mot korthjørnet. Twizere redder, men gir en retur som Sæbø nikker til hjørnespark.
64' Hjørnespark til Rosenborg
65' Spillerbytte Ullensaker/Kisa - Kristoffer Sørensen går på, Kristoffer Sørensen går av
65' Hjørnespark til Rosenborg
65' Gult kort til Håkon Volden på Rosenborg
66' Frispark til Ullensaker/Kisa
68' Rosenborg virker å ha god kontroll på dette, men så lenge det bare skiller ett mål er det kamp. Vi får se hva Kisa gjør mot slutten.
69' Twizere er våkent ute og fanger et gjennomspill mot Broholm. Vertenes keeper har vært god, særlig etter pause.
70' Spillerbytte Rosenborg - Erlend Dahl Reitan går på, Erlend Dahl Reitan går av
70' Frispark til Ullensaker/Kisa
71' Frispark til Ullensaker/Kisa
72'
74' Spillerbytte Ullensaker/Kisa - Lucas Svenningsen går på, Lucas Svenningsen går av
75' Spillerbytte Rosenborg - Jesper Reitan-Sunde går på, Jesper Reitan-Sunde går av
76' Mål for Rosenborg, Santeri Väänänen scorer!
78' Frispark til Ullensaker/Kisa
79' Frispark til Ullensaker/Kisa
80' Frispark til Ullensaker/Kisa
81' Spillerbytte Ullensaker/Kisa - Aleksander Opsahl går på, Aleksander Opsahl går av
81' Spillerbytte Ullensaker/Kisa - Uros Ignjic går på, Uros Ignjic går av
81' Spillerbytte Ullensaker/Kisa - Filip Da Silva går på, Filip Da Silva går av
82' De lokale guttene Aleksander Opsahl, Filip Fjeldheim Da Silva og Uros Ignjic får være med på festen på tampen her.
83' Hjemmelaget virker tomme nå. RBK med kontroll og kan trille ballen imellom seg.
85' Ull/Kisa spiller seg fint ut og får applaus.
87' Nypan skyter via blokka til RBK-corner.
87' Hjørnespark til Rosenborg
88' Frispark til Ullensaker/Kisa
90' Volden med god jobb i duell med Da Silva.
90' Sørensen skriver ut parkeringsbot til Ceïde og fosser inn i Rosenborg-feltet. Dessverre for Kisa treffer ikke innbytteren med innlegget.
90' Hjørnespark til Ullensaker/Kisa
90' Frispark til Ullensaker/Kisa