Banebryterne

Trondheims-Ørn har en stolt fortid som den mestvinnende fotballklubben i Norge på kvinnesiden. De siste årene har klubben derimot slitt med dårlig økonomi, og har kjempet med nebb og klør for å beholde plassen i Toppserien. Kan løsningen ligge hos Rosenborg?

To årsmøter skal nå bestemme om Trondheims-Ørn skal bytte navn til Rosenborg, og spille i svart og hvitt. Vil klubben klare å legge fortiden bak seg? Og vil damefotballen bli tatt tilstrekkelig på alvor?

Rosenborgs aller første kvinnelag reiser på treningsleir til La Manga. Spillerne snakker om den uoppnåelige drømmen om å spille for Rosenborg, som nå har gått i oppfyllelse, og om utfordringene ved å være kvinnelig fotballspiller.

Laget gjør seg klar for å spille sin første kamp i svart og hvitt. Spillerne begynner å kjenne på presset ved å skulle representere Rosenborg. Dette er definitivt noe annet enn å være Trondheims-Ørn-spiller. Stortalentet, Emilie Bragstad, er en av de som kjenner spesielt på prestasjonspresset.

Norge stenges ned, og fotballsesongen blir satt på vent. Kan dette være en mulighet for laget? TikTok-stjerne, Emilie Lein, forteller om sine ambisjoner innenfor fotballen, og om utfordringene ved at pappa er hovedtrener. Endelig kommer seriestart, og motstander i første seriekamp er legendariske Lillestrøm. Hvordan vil Rosenborg kunne måle seg mot giganten?

Julie Blakstad debuterer for Rosenborg, og viser oss hvorfor hun ble kåret til årets unge spiller i Toppserien i 2019. Klubben gjør mange storsigneringer om dagen, blant annet har de fått hentet hjem to landslagsprofiler fra store klubber i utlandet. Utenlandsproff, Ingrid Syrstad Engen er hjemme for å se Rosenborg-kamp, og snakker om muligheten for å avslutte karrieren sin i Trondheim.

Rosenborg gjør det svært bra i serien - det var ingen som hadde forventet at det skulle gå så bra. Laget er på aktivitetsdag på Trolla, for å bygge opp samholdet i gruppa. Når det virkelig brenner trenger man laget rundt seg. I forkant av kampen mot Vålerenga møter laget på en dramatisk utfordring - en nøkkelspiller er ute av spill, og en nervøs 18-åring gjør seg klar for sin Toppserie-debut.

Etter en vellykket debut i Toppserien, får Rugile Rulyte i Rosenborg mye oppmerksomhet fra media. Dette viser en trend som laget har sett det siste året: media begynner å interessere seg for hva de driver med, noe som ikke har vært tilfelle tidligere. Og når media henger seg på, blir det også mer attraktivt for sponsorer å knytte seg til laget: ballen begynner å rulle.

I flere tiår har ildsjeler rundt om i landet kjempet for at kvinner skal kunne spille fotball på lik linje med menn. I begynnelsen handlet mye om å vinne aksept i samfunnet. I dag løftes denne kampen høyere opp, og handler om at jenter og gutter skal få like muligheter. Ragnar Slettestøl er en av de som har jobbet beinhardt bak i kulissene for klubben, på det feltet hvor kvinnefotballen fremdeles henger langt etter, nemlig økonomi.

Den siste serierunden i Toppserien blir utsatt grunnet koronasmitte i Arna-Bjørnar. Rosenborg benytter tiden til å fikse på ting som kan fikses på, og forberede seg inn mot den avgjørende kampen mot Klepp. Dersom RBK får sikret seg andreplassen i Toppserien, vil de få mulighet til å spille Champions League-kvalifisering neste sesong. Dette er en stor drøm for mange.

Rosenborg-laget spiller årets siste kamp borte mot Klepp, og vinner sølvmedaljen i Toppserien. Dette betyr at de har nådd klubbens mål, og får spille Champions League neste år. Vel tilbake på Koteng Arena blir det avslutningsfest hvor sesongen skal feires, og flere overraskelser venter.

I denne spesialepisoden av Banebryterne følger vi Rosenborg på vei til å bryte nye barrierer, idet de spiller Champions League-kvalifisering på Koteng Arena. Hvor langt kan laget nå på den Europeiske arenaen?

I denne spesialepisoden av Banebryterne er selveste Barcelona Femení på besøk for å spille vennskapskamp mot Rosenborg på Lerkendal. Tribunene er fulle av unge, håpefulle spillere, som kanskje drømmer om å en gang kunne spille for en av de to storklubbene. Hvordan klarer Rosenborg seg mot verdens beste fotballag?

SLUTT
Takk for at dere fulgte med på Banebryterne gjennom sesongen!

Episode 1: Stolt fortid

Norge stenges ned, og fotballsesongen blir satt på vent. Kan dette være en mulighet for laget? TikTok-stjerne, Emilie Lein, forteller om sine ambisjoner innenfor fotballen, og om utfordringene ved at pappa er hovedtrener. Endelig kommer seriestart, og motstander i første seriekamp er legendariske Lillestrøm. Hvordan vil Rosenborg kunne måle seg mot giganten?

Episoder

Artikler

Banebryterne

En historisk dokumentar om Rosenborg kvinner.