I et fartsfylt oppgjør gikk Liverpool mot tap etter en herlig scoring av Son Heung-min, men med kvarteret igjen reddet Luis Diaz ett poeng med et langskudd.

Spørsmålet er imidlertid om det er nok for rødtrøyene.

Per nå topper Liverpool tabellen på bedre målforskjell (ett mål skiller), men Manchester City har én kamp til gode og kan få en luke på tre poeng ved seier hjemme mot Newcastle søndag.

Kveldens poengdeling gjør at Manchester City har råd til spille uavgjort i én av de resterende kampene så lenge de vinner de tre andre.

– Jeg hadde elsket å kunne sitte her og si at City avgir poeng, men jeg ser det ikke. Jeg skulle ønske jeg tenkte annerledes, men jeg ser det ikke. Men vi får se hva som skjer, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Klopp var fornøyd med prestasjonen tross poengtapet. Etter kampen roste han spillerne sine for mentaliteten de viste.

– Jeg er ikke glad, men ikke så trist som spillerne er akkurat nå. Det er min jobb å forklare hvorfor dette noen ganger skjer. Harry Kane og Son Heung-min var helt uthvilte, det er derfor det er så vanskelig. Det er derfor kvadrupelen er så usannsynlig. Det er en grunn til at ingen har gjort det i dette landet, sier Klopp til BBC.

Liverpool skal spille 63 kamper av 63 mulige denne sesongen. Nå gjenstår det tre runder i Premier League, samt finale i FA-cupen og Champions League.

– Det er frustrerende å avgi poeng, men vi må samle oss og spille de resterende kampene. Vi har spennende kamper igjen. Vi må snu frustrasjonen om til fokus mot Aston Villa, sier Liverpools forsvarssjef Virgil van Dijk til BT Sport.

FORTVILTE: Flere Liverpool-spillere gikk i knestående etter kampen, vel vitende om at de trengte seier. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Liverpool skjøt ut av startblokkene med voldsom intensitet, men det var Tottenham som kom til kampens første store sjanse etter en lynhurtig kontring syv minutter ut i kampen.

Son Heung-min slo inn mot Harry Kane, men Alisson var raskt ute og avverget. Den løse ballen endte imidlertid opp hos Rodrigo Bentancur som dundret til fra 20 meter. Igjen var Alisson med på notene.

At kontringene skulle være Spurs’ store våpen denne lørdagskvelden, var som ventet. Få minutter senere kom de stormende igjen, men denne gangen blokkerte Jordan Henderson skuddet til landsmann Harry Kane.

Utover i førsteomgang kom også sjansene for Liverpool. Først holdt Ryan Sessegnon på å forære et mål til rødtrøyene med en ukontrollert heading, men Hugo Lloris fikk bokset unna. Ti minutter senere var det Virgil van Dijk som raget høyest på en corner, men headingen dundret i tverrliggeren.

Ikke lenge etter klirret det i metallet igjen. Tottenham kom på nok en farlig overgang, og etter noen flotte kombinasjoner skjøt Pierre-Emile Højbjerg i stolpen fra langt hold.

– Liverpool var det klart beste laget utover i omgangen, var tidligere Tottenham- og Liverpool-spiss Robbie Keanes dom overfor TV 2 etter en intensiv førsteomgang.

Rødtrøyene hadde imidlertid slitt med Tottenhams hurtige overganger, og det var det som sørget for Tottenham-ledelse.

Lloris fant Emerson Royal med et langt utspill. Brasilianeren spilte umiddelbart til Kane, som rullet ut til Sessegnon på venstrekanten. I boksen fant han en umarkert Son som kunne spasere inn 1–0-ledelse til Tottenham.

Etter scoringen kom Liverpool med bølge etter bølge mot Tottenham-målet, og med kvarteret igjen kom 1–1.

Luis Diaz dundret til fra langt hold. En retningsforandring satte Lloris helt ut av spill, og dermed var utligningen et faktum.

Både Liverpool og Tottenham kom til sine sjanser på tampen, men flere scoringer ble det ikke. Dermed var Liverpools første poengtap siden 2–2-kampen mot Manchester City et faktum.