BREIVIKAHALLEN: I helgen spilte TIL-talentet for futsallaget Nord/Sprint, som vant hele 19-0 i sin første kamp i den nordnorske 1.-divisjonen.

– Det var en solid kamp. Jeg har spilt litt futsal før, men i år skal jeg være forsiktig med tanke på at jeg nylig har vært ute i seks måneder, sier Peter Aas til iTromsø.

Skadet i Belgia

19-åringen fra Melbu i Vesterålen var utrolig nær A-laget før sesongstart, men så startet skademarerittet.

– Jeg spilte for A-laget i treningskampen mot TUIL i Bardufosshallen og følte jeg var på et bra nivå, men så ble jeg skadet like før en samling i Belgia med TIL 2 og fikk en skade i lysken, den samme skaden som Runar Espejord hadde, forteller Aas.

Aas forteller åpenhjertig om den tunge perioden som kom etter Belgia-oppholdet.

– Det var i starten av mars at vi var der. Så var jeg så dum at jeg spilte med skaden, og da pådro jeg meg tretthetsbrudd i lysken. Det ble en veldig tung periode, så derfor er det ekstra deilig å være i gang igjen for fullt nå, sier Aas.

Nær A-laget

I høstsesongen spilte den kjappe kantspilleren seg gradvis inn på andrelaget igjen, før han på tampen var tilbake og trente med A-laget og faktisk kun var én plass unna en plass i troppen til siste serierunde mot Odd.

– Det var artig å være med i hele oppladningen til den kampen. Det var usikkerheter rundt både Henrik (Gjesdal) og Kent-Are (Antonsen), men så ble jo Kent-Are klar, så da ble det ikke benken, men det gir helt klart mersmak å se at man nærmer seg.

TIL har til nå ikke tatt en vurdering rundt 19-åringen, som nå er ute av kontrakt med klubben.

– Jeg skal trene godt nå, og så skal jeg møte opp på trening med A-laget fra 9. januar, så skal jeg og klubben bruke perioden fra da og fram til mars, da jeg forhåpentligvis klarer å bevise at jeg fortjener kontrakt, sier Aas.

Aas er dermed den eneste av 1997-guttene som er aktuell for A-lagskontrakt nå.

– Jeg er egentlig ferdig som sisteårsjunior, så vi holder på å bli enig om en avtale nå fram til de bestemmer seg om de vil gi meg kontrakt eller ikke. Det kan hende de hjelper meg litt med husleie eller noe lignende, sier Aas, som per nå ikke har vurdert andre klubber.

– Det kommer en veldig viktig periode i livet mitt nå. Målet mitt har alltid vært å få kontrakt med TIL, så det er det jeg jobber for, og signale til nå er positive og jeg skal trene godt og være klart til oppstarten, sier Aas.