– Zlatan i oktober 2020 er blant verdens fem beste fotballspillere. Det er ikke noe snakk om saken, det er bare å se hva han gjør. Det er ikke bare målene han gjør, de målgivende pasningene, men han leder og dikterer, styrer spillet, sier Strive-kommentator Heggelund.

Milan har gått fra 1,5 poeng i gjennomsnitt og en plass midt på tabellen til 2,23 poeng i gjennomsnitt og tabelltopp etter at svensken returnerte til motebyen etter nyttår.

Jens Petter Hauges nye lagkamerater har 22 kamper på rad uten tap. Og i VGs svært uhøytidelige Zlatan-tabell er Milan på topp, 26 kamper etter svenskens retur.

Farsfigur

Heggelund mener hans blotte nærvær har løftet hele laget.

– Farsfigur er en underdrivelse. Det er hundre prosent tydelig at han har satt press på dem og utfordret dem. Vi ser det i kamper, men du kan bare tenke deg hvordan det er i garderoben og på treningsfeltet. Han alene har løftet Milan til en posisjon der de kan bli en europeisk storhet igjen, mener Heggelund.

Den syvdoble Champions League-vinneren gikk inn i en åtte år lang ørkenvandring etter at nettopp Zlatan Ibrahimovic ble solgt til Paris Saint-Germain.

Gir seg ikke

Nå mener Heggelund at noen av Europas beste unge spillere er i klubben, og at de om noen år kan virkelig bite fra seg på den største scenen igjen. Kanskje med Zlatan på topp, som har scoret seks mål på tre kamper i den ferske Serie A-sesongen.

– Han har den brennende flammen i magen, og en fysikk uten like. Jeg tror han kommer til å spille på høyt nivå til han er femogførti år, sier Heggelund.

Han beskriver svensken som trener Stefano Piolis forlengede arm på San Siro, og tilliten mellom de to virker å være grenseløs.

– Hvis jeg spør ham, forteller han meg at han alltid vil spille. Ibra gir seg ikke, og de andre vil følge ham, sa Pioli på pressekonferansen etter mandagens kamp.

ZLATANIST: Per-Jarle Heggelund har kommentert Serie A siden 2003. Foto: Foto: Tobias Kvalvik Henriksen, Troms Folkeblad

Gi seg gjør heller ikke Heggelund, som har kommentert 68 (!) Zlatan-scoringer gjennom sin karriere.

– Når jeg blir gammel og mine barn spør meg om hvordan det var å være kommentator, kommer jeg til å si «ja, det var han der Zlatan». Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til ham, men nå er sterkere enn det noen gang har vært, sier Finnsnes-væringen.

Zlatan beviste også i derbyet mot Inter at Heggelund har et poeng:

VGs tips: Begge lag scorer

Europa League og gruppe H - andre kamp. Milan innledet gruppespillet med en klar 3–1-borteseier over Celtic - en kamp der Jens Petter Hauge laget ett av Milans mål.

Sparta Praha gikk derimot på en 1-4-hjemmesmell for franske Lille. Tsjekkerne fikk en mann utvist etter bare 23 minutters spill, noe som litt på vei kan forklare stortapet.

Dette er et møte mellom den nåværende italienske serieleder og den tsjekkiske. Men kampene kommer tett nå, og Stefano Pioli, Milans trener, har antydet at det blir noe rullering på deres startlag i kveldens TV2 Sport Premium-kamp.