Martin Ødegaard og Bukayo Saka banket inn hver sin scoring i det 88. og 90. spilleminutt, de gikk fra 1–3 til å redde poeng med 3–3, Emirates gikk fra dyp fortvilelse til enorm eufori.

Helt til realiteten sank inn igjen. Det var en nedbrutt Arsenal-gjeng som vandret rundt på gresset. Kaptein Ødegaard så tydelig preget ut, mens keeper Aaron Ramsdale bet seg selv i hånden.

– De må få til noe mirakuløst fra nå og til slutten av sesongen, sier Sky Sports’ Jamie Carragher.

Ett poeng mot nedrykkstruede Southampton er to poeng for lite i den intense tittelkampen.

Med tre poeng av de siste ni mulige har Ødegaard og co. gått fra Premier League-favoritter til underdogs.

Riktig nok leder de fortsatt med fem poeng, men Manchester City har to kamper mindre spilt, viser uslåelig form og de har hjemmebanefordelen når de møtes kommende onsdag. Vinden har snudd.

– De må opp med haken og spille sitt livs kamp mot City, sier Carraghers kompanjong i Sky Sports, Gary Neville, om Arsenal-spillerne.

Manchester Citys Erling Braut Haaland var nok godt fornøyd med det som utspilte seg på Emirates, og ved kampslutt var han raskt ute på Twitter etter tittelrivalens poengtap.

– Vi må holde sammen helt til slutten. Vi har fortsatt mye igjen av denne sesongen, den er ikke over, og vi er fortsatt fem poeng foran. Manchester City har to kamper til gode, men hvis vi vil bli mestere må vi reise dit og vinne kampen, så enkelt er det, sier Gabriel Jesus til Sky Sports.

Mikel Arteta skjønte lite av det Arsenal presterte.

– Man kan ikke slippe inn tre mål i denne ligaen, ikke på sånt slurv. Da er det vanskelig å vinne kamper. Vi scoret tre, og vi burde kanskje scoret fem eller seks, men det var ikke nok til å vinne kampen, sier manageren.

TRØST: Mikel Arteta var borte hos sine nedbrutte spillere etter kampen med oppløftende ord. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Som i fjor stilles det spørsmål om Artetas uerfarne og unge lag takler presset mot slutten av sesongen, men Arteta har en tydelig beskjed om nettopp det:

– Dette unge laget reagerer fantastisk. Måten de spiller på er en glede å se. Jeg føler med de i dag, men meldingen er klar: jeg elsker dem, avslutter Arsenal-sjefen.

– Vi er det yngste laget i ligaen, men vi kommer ikke med unnskyldninger. Noen ganger gjør vi det rette og noen ganger gjør vi feil. Alle kan gjøre feil, det er derfor det er så viktig å holde sammen, sier Jesus.

Southamptons norske løpsmaskin Mohamed Elyounoussi sier til VG at det er blandede følelser etter den dramatiske slutten, selv om han anerkjenner at han ville takket ja til ett poeng før kampen.

Midtbanespilleren, som spiller sammen med Ødegaard på landslaget, tror imidlertid ikke de har ødelagt noe for Arsenals tittelkamp.

– Alt er i deres hender, sier Elyounoussi.