Dermed følger ikke Vålerenga Brann som første norske kvinneklubb til Champions Leagues gruppespill. Bergenserne knuste Glasgow City 6–0 over to kamper. For Vålerenga endte det – som i 2021 – med tap i playoff.

Fjorårets seriemester har hatt en enklere vei enn Vålerenga.

– Ja. 100 prosent. Med all respekt så Real Madrid noen hakk opp fra Glasgow City. Men Brann ser kjempegode ut for tiden. De fortjener virkelig å være i gruppespillet, sier Olaug Tvedten, som var et tverrliggerskudd fra å gi Vålerenga ledelsen over spanjolene.

– Vi fikk vist hva vi har inne. Real Madrid er ikke neste nivå, det er noen klubber i mellom vi må bli bedre enn for å komme oss videre, sier trener Nils Lexerød til VG.

For åpningen var god.

Real Madrid kom til Oslo med VM-finalens matchvinner, Olga Carmona, og totalt syv ferske, spanske verdensmestre. Men det var Vålerenga som kjørte fra start.

Carmona mistet ballen allerede etter tre minutter. Innlegget fra Felicia Roglic endte med at Selma Pettersen satte ballen over og satte tonen for den første delen av playoffkampen.

Fortsettelsen handlet mye om Olaug Tvedten.

Vålerenga fikk sin største mulighet etter en Real Madrid-hands rett på utsiden av 16-meteren. Tvedten hamret ballen i tverrliggeren.

– Det hadde vært så kult å få satt den. Jeg får ikke gjort noe med det nå. Men surt, sier hun.

6341 tilskuere på Intility været en sensasjon.

Tvedten var også nær på et innlegg fra Roglic, som hadde lurt Real-kaptein Carmona ute på høyrekanten. Dessuten skjøt vestlendingen noen centimeter utenfor etter 27 minutter.

Rett etterpå kom Real Madrid til hektene.

  • 0–1: Linda Caceido vant en duell med Ylinn Tennebø. Ballen gikk ut til en totalt umarkert Sandie Toletti. Hun kunne trille ballen forbi Vålerenga-keeper Jalen Tompkins.

SPANSK JUBEL: Real Madrid feirer Sandi Tolettis scoring i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Det føles utrolig brutalt, sier VG+ Sports kommentator, Carl Erik Torp.

Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir kalte baklengsmålet «ballwatching» i pausen.

– Vi må ta vare på de sjansene. Vi får ikke så mange av dem, mente islendingen.

Vålerenga løftet laget og trykket til fra start i 2. omgang, men Real Madrid var nær da Naomi Feller slapp løs på en kontring.

Sigurdardottir satte opp Felicia Roglic perfekt inne i feltet, men Vålerengas målscorer i Spania satte ballen rett på Real-keeper Misa Rodriguez.

  • 0–2: I stedet fikk Real Madrid en ny mulighet på en overgang. Naomi Feller dyttet inn en retur fra keeper Tompkins etter kaos inne i Vålerenga-feltet.

Karina Sævik skapte en ny stor Vålerenga-sjanse i sluttminuttene. Men Elise Thorsnes bommet på ballen.

  • 0–3: På overtid gikk hjemmelaget opp i limingen. Athenea del Castillo kunne spasere inn det siste målet.

Oslo-klubben ligger poenget bak Rosenborg i Toppserien. De to klubbene møtes også i cupfinalen 26. november.