– Vi er veldig triste over nyheten om Frida. Vårt apparat er i dialog med Arsenal og vi vil følge opp tett. Vi sender henne våre varmeste tanker og ønsker, sier Grainger til VG mandag.

Frida Maanum kollapset og ble tatt hånd om av helsepersonell under Arsenals ligacupfinale mot Chelsea søndag, som Arsenal vant. Hun ble båret ut på båre, men var stabil og ved bevissthet etter kort tid.

– Det går bra med Frida nå og hun følges opp av medisinsk team i Arsenal, sa mamma Liz-Heidi Leonardsen til VG etter kampen.

Mandag samles Norge til landslagssamling foran kampene mot Finland (førstkommende fredag) og Nederland (neste tirsdag). Situasjonen virker å være usikker for Maanum.

Etter kampslutt fikk Arsenal-trener Jonas Eidevall spørsmål om den dramatiske hendelsen.

– Jeg fikk pratet med henne, men samtalen handlet ikke om det medisinske. Jeg hørte bare hvordan det gikk med henne og fortalte at vi vant kampen. Jeg fikk litt informasjon om hva som venter for henne, men jeg kan ikke gi en medisinsk oppdatering. Hun reiser tilbake til London med laget, og så vil vi komme med en oppdatering senere, sa Eidevall ifølge Football London.

Eidevall forteller at han i likhet med spillerne og resten av støtteapparatet ble bekymret da situasjonen oppsto.

– Det så ikke bra ut da hun gikk ned. Etter kampen var vi aller mest opptatt av hvordan det sto til med henne, og vi er veldig glad for at hun har det fint, la Eidevall til.

Fra før av mangler Norge profilene Maren Mjelde og Ada Hegerberg.