Det er nemlig forbudt for publikum å blusse på tribuner på idrettsarrangement. Rosenborg er tydelige på at de mener Sæter ikke burde blusset, men sier de nå har avsluttet saken.

– Ole fikk en forespørsel om å komme opp på Øvre Øst. Han takket ja til det og har da fått tak i et bluss. Så har han selv sagt at det var nok ikke det lureste han har gjort. Det mener vi at absolutt ikke var det riktige å gjøre. Det har vi sagt til han. Så har han lagt seg flat, og da mener vi at saken er ferdig, sier daglig leder i Rosenborg, Tore Bjørseth Berdal til VG.

Sammen med Kjernen så utviste Sæter at lagkameratene dro i land en 3–1-seier. Også Molde fikk en spiller utvist og måtte spille 10 mot 11, siden Sæter greide «kunststykket» å bli utvist som innbytter.

Den fargerike Rosenborg-spissen sa til Adressa etter kampen at han kanskje burde unngått blussingen på tribunen.

– Jeg ønsker å gi noe tilbake til Kjernen. De er fantastiske, så det er min måte å gi noe tilbake. Jeg burde kanskje holdt meg unna blusset, men det også skjer i kampens hete, sier Sæter.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn vil foreløpig ikke svare på om Norges Fotballforbund ønsker å gå inn i saken.

– Vi summerer opp hendelser og gjennomgår rapporter i morgen. Eventuelle uttalelser må vente til etter at vi har oversikt. Ber om forståelse for det, sier Fisketjønn i en SMS.

– Det skal være trygt å gå på idrettsarrangementer i Norge. Derfor er det forbudt for publikum på norske fotballtribuner å bruke fyrverkeriprodukter og bluss, sier Brit Skadberg, seksjonssjef i DSB.

«Pyrotekniske artikler skal uansett kategori aldri brukes blant publikum oppe på tribunen», står det i forskriften til DSB.

UTVIST I FORKANT: Ole Sæter ble utvist etter at han sprintet inn fra banen og dyttet ned en motstander. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Likevel skjer dette på de fleste stadioner i Eliteserien hver runde.

I utgangspunktet er det opp til klubbene hvordan de vil håndtere forbudt blussing på sine tribuner, og i Eliteserien har mange ulik praksis. Bodø/Glimt og Odd er blant klubbene som anmelder blussing til politiet.

Senest forrige uke bekreftet Odd at de har anmeldt en rekke Viking-supportere til politiet grunnet blussing i oppgjøret mellom lagene.

AVBRUDD: Heftig blussing i derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga i forrige måned førte til at kampen måtte avbrytes flere ganger som følge av røyklagt bane. Foto: Helge Mikalsen / VG