– Det hadde ikke vært noe poeng å ta ham ut hvis han ikke skal spille. Da ville han heller vært på U21-landslaget, sier Viaplay-ekspert Petter Veland.

– Sjansene er 99,9 prosent for at Lamine Yamal spiller ettersom det også er viktig å låse ham til Spania, for han er også kvalifisert til å spill for Marokko, understreker Veland.

Lamine Yamal Nasraoui Ebana har vokst opp i Catalonia, men faren er fra Marokko og moren fra Ekvatorial-Guinea.

Han har spilt aldersbestemt fotball for Spania, og var med da G15-laget tapte 0–2 mot Norge i 2021. Det er nasjonen man debuterer for som senior som blir gjeldende for resten av karrieren. Men har spilleren spilt tre eller færre kamper før han fyller 21 år kan det være mulig å bytte landslag.

Alt tyder uansett på at Lamine Yamal blir en spansk landslagsprofil i mange år fremover.

Knuser Gavi-rekorden

Dersom Lamine Yamal får spilletid nå knuser han rekorden til klubbkamerat Gavi, som var 17 år og 62 dager da han debuterte mot Italia i oktober 2021.

Blir det minutter i bortekampen mot Georgia vil den nye rekorden til Lamine Yamal være 16 år og 57 dager. Alternativt kan debuten komme hjemme mot Kypros tirsdag.

I april ble han den yngste som har spilt for Barcelonas A-lag med 15 år og 290 dager, og etter en herlig start på sesongen i La Liga står altså flere rekorder for fall.

– Han var fantastisk i den siste treningskampen mot Tottenham der han var involvert i alle scoringene. Så har han bare fulgt opp. Han var banens beste da Barcelona slo Villarreal 4–3, sier Veland.

Lamine Yamal har startet de tre siste kampene for Barcelona, og den venstrebente angriperen har erobret høyre ving-posisjonen i en angrepstrio med Robert Lewandowski og Gavi.

Størst siden Messi

– Hvor lovende mener du han er?

– I Barcelona-sammenheng tror jeg vi må helt tilbake til Lionel Messi, og det har vært noen gode navn i mellomtiden der ...

REKORDHOLDER: Gavi (t.h.) er lagkamerat i Barcelona og på det spanske landslaget med Lamine Yamal. Her varmer de opp til møtet med Cádiz i august. Foto: Felipe Mondino/IPA Sport / ipa-a / Pa Photos / NTB

– Mange som har slått igjennom tidlig har fått store skadeproblemer, noe Ansu Fati er et eksempel på. Det gjenstår jo å se hvordan Lamine Yamal vil takle det og eventuell sportslig motgang, understreker Veland.

– Men han er en ekstremt leken spiller og samtidig moden. På høyrekanten, som ser ut til å bli hans i Barcelona, så har vi sett Ousmane Dembélé de siste årene. Han hadde skyhøyt toppnivå, men manglet forståelse og gjorde feil valg hele tiden.

– Lamine Yamal er det stikk motsatte – han velger riktig nesten hver gang, og det gjør ham spesiell, slår Veland fast.