– Vi håper å ha en ny trener på feltet mandag, sier Stabæks sportssjef, Torgeir Bjarmann, til VG.

Han vil ikke kommentere om Bob Bradley blir Lars Bohinens etterfølger. Stabæk-treneren fikk denne uken sparken etter ni tap og to uavgjort – inkludert cup-exiten mot Kjelsås – på de siste 11 kampene. Stabæk ligger på nest sisteplass i eliteserien.

Klubben melder at det blir pressekonferanse kl. 17.00 søndag. VG vet at Azar Karadas og Andrea Loberto blir Bradleys assistenter.

Daglig leder Jon Tunold bekreftet tidligere lørdag til TV 2 at klubben er i kontakt med Bradley, som trente Stabæk i 2014 og 2015.

– Vi er i prosess og er i ferd med å finne en løsning. Men ingen ting er klart på det nåværende tidspunkt, sier Torgeir Bjarmann.

– Bob Bradley har vært glad i Stabæk siden han ankom Bærum, og Stabæk og alt av supportere har vært glad i Bob Bradley. Sånn sett er dette en perfekt match, og dette blir garantert møtt med jubel i Stabæk-leiren, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Veterantreneren ble i slutten av juni løst fra kontrakten med MLS-klubben Toronto FC. Han vant den kanadiske cupen med klubben i 2022 (utsatt fra 2020 på grunn av pandemi), men for to måneder siden var det slutt etter Toronto hadde startet MLS-sesongen med tre seire, 10 uavgjorte og fire tap.

2014: Bob Bradley som Stabæk-trener. Foto: Krister Sørbø / VG

Bradley startet trenerkarrieren allerede for 42 år siden. Han har trent både USAs og Egypts landslag.

«Byggmester Bob» fra New Jersey ble – som Stabæk-trener – den første amerikaner som har ledet en europeisk toppserieklubb. Han gikk i november 2015 videre til Le Havre i Frankrike.

Et knapt år senere ble han manager for Swansea i Premier League. I Wales fikk Bradley fyken etter 85 dager og 11 kamper. To seire og syv uavgjorte holdt ikke for å beholde jobben.

Fra 2017 til 2021 trente han Los Angeles FC før veien gikk videre til Toronto.