Viaplay ber Haaland fortelle om hva familien og teamet rundt har betydd for ham like etter troféhevingen.

– Selvfølgelig alt. Uten dem hadde det ikke vært mulig å vinne og prestere som jeg har gjort i dag. Hvis jeg skal gi et råd til folk, så gjelder det å ha gode folk rundt seg. Det har jeg. Det er det viktigste, svarer den ferske seriemesteren Haaland med Premier League-medalje rundt halsen.

Nede på gresset på stadion var naturligvis pappa Alfie Haaland. Alfie maktet aldri å vinne Premier League og forteller at han er misunnelig på sønnen etter triumfen.

– Jeg nyter det sammen med Erling. Jeg er misunnelig også. Jeg unner ham det, han har jobbet så hardt. Forhåpentligvis er det bare starten. Det her er utrolig kjekt, sier han til Viaplay:

Sønnen roser faren videre.

– Han er viktig. Vi snakker sammen hver dag og krangler iblant. Det gjelder å nyte det sammen. Nå kan jeg endelig si at jeg har vunnet en mer Premier League-tittel mer enn ham. Nå skal jeg feire med gutta og nyte det her, sier Haaland og tar «seiersrunden» med lagkameratene.

Etter at banestormende supportere hadde forlatt gressmatten og den største jubelrusen hadde roet seg, kom det flere fra Haaland-slektninger ned til verdensstjernen for å dele øyeblikket med ham.

Både helsøsknene Astor og Gabrielle Haaland, Alfies kone Anita Haaland Strømsvold og City-spissens halvsøsken fikk posere med Premier Leagues soleklare toppscorer, i tillegg til «Team Haalands» familievenn Ivar Eggja:

– Jeg har sagt hele veien at det eneste jeg vil er å ha det kjekt. Hadde jeg ikke hatt det kjekt så hadde jeg ikke vært her. Den dagen jeg ikke synes det er kjekt lenger så legger jeg opp, sier hovedpersonen videre.

Haalands gode venn og servitør Kevin De Bruyne sier følgende til Sky Sports i lykkerus:

– Man jobber i elleve måneder for å se dette. Det er en dag å feire med fansen og familien. Det er fantastisk.

Tittelen var Manchester Citys tredje strake og det niende totalt. Nå venter finale i både FA-cupen og Champions League.

– I morgen gjelder det å fokusere på FA-cupen, og etter det ... det trenger vi ikke snakke om, det sier seg selv. I kveld skal vi feire, og så skal vi begynne å fokusere på den andre finalen.

City møter byrival Manchester United i FA-cupfinalen lørdag 3. juni og Inter Milan i Champions League-finalen uken etter 10. juni.