Seks minutter før slutt hindret Didrik Fløtre en mulig cupflause for AaFK borte mot Åsane i fjor. I dag drømmer han om reprise mot Strømsgodset.

Fløtre visste ikke at han var tatt ut i troppen til dagens oppgjør mot Strømsgodset da Sunnmørsposten ringte ham i går formiddag.

– Hæh? Hva sa du?

– Du er tatt ut i troppen mot...

– Du kødder? Det visste jeg ikke, svarte en meget overrasket Fløtre.

Utsetter tentamen

17-åringen var nemlig opptatt med tentamen da Arnfinn Ingjerd forsøkte å viderebringe beskjeden i går. På grunn av den siste tids hendelser, som har ført til at Diego Silva, Glenn Roberts, Khari Stephenson og Demar Philips må bli igjen i Ålesund, er Fløtre tatt ut i 16-mannstroppen.

Dermed blir det eliteseriekamp i stedet for forberedelser til mattetentamen på torsdag for unge Fløtre i dag. Og for ordens skyld: tentamenen har han fått utsatt til over helga!

Senket Åsane

Når AaFK i dag tidlig satte kursen for Drammen, er det andre gang Fløtre er med i troppen. Sist gang var i cupkampen borte mot Åsane i fjor. Da ble Fløtre byttet inn 24 minutter før slutt – og svarte med å banke inn seiersmålet for AaFK ni minutter ut i andre ekstraomgang.

– Nå går du vel for en reprise av det?

– Hehe, det hadde vært noe. Men for å være helt ærlig tror jeg ikke på så mye spilletid, sier Fløtre.

– Men det trodde du vel ikke sist heller?

– Nei, jeg gjorde for så vidt ikke det. Men for all del: hadde det skjedd igjen, ville det vært en drøm som gikk i oppfyllelse, sier U18-landslagsspilleren.

Han er en av fire juniorspillere i AaFK med en såkalt hospiteringskontrakt, og trener en til to ganger med A-laget i løpet av uka.

Avgjørelsen om å ta med Fløtre ble tatt etter at han lekte seg med motspillerne i mandagens 5-1-seier over Valder i 3. divisjon. Fløtre scoret tre mål i oppgjøret, og bekreftet med det at han er i god form.

Rask og smart

Ifølge Kjetil Rekdal er Fløtre en stor og sterk målscorer for framtiden, som passer godt inn i AaFKs unge profil. Han er likevel usikker på hvor fort Fløtre vil ta seniornivået.

– Det er umulig å si. Noen tar det med en gang, noen bruker litt lenger tid, mens andre aldri tar nivået. Men det er jo sånn vi må finne ut av da, sier Rekdal. Selv er målet til Didrik Fløtre å være etablert i A-stallen til AaFK i løpet av to sesonger. Han er også klar på hvilke kvaliteter han har som skal føre han dit.

– Jeg er rask og ganske smart i spillestilen nå, men må jobbe med å bli mer egoistisk. I tillegg har jeg litt for stor respekt når jeg kommer opp på et høyere nivå, sier han.

Den sjansen kan han få allerede i dag, selv om han i utgangspunktet nok starter på benken.

– Men alt kan skje over natta, sier Kjetil Rekdal.