Et Brann i dårlig form på en bortearena hvor bergensklubben kun har plukket ett poeng i Eliteserien siden 2016, nysignering Vieux Sané med første start og Mathias Rasmussen i ny rolle som spiss.

Spørsmålstegnene var flere, men likevel sprudlet bergenslaget før hvilen i Kristiansund.

Allerede etter 10 minutter skar Robert Taylor inn fra venstre og vektet ballen perfekt på pannebrasken til Petter Strand som sto mutters alene på bakerste stolpe. Midtbanespilleren headet ballen smart inn foran KBK-kassen hvor Mathias Rasmussen pirket inn åpningsmålet.

HENGENDE SPISS: Rasmussen tok vare på tilliten fra trener Ingebrigtsen når han puttet sin første scoring for sesongen mot KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Selv om rødtrøyene ledet til pause, kom trener Ingebrigtsen med følgende spådom i pauseintervjuet på Discovery+:

– Vi må slåss for de poengene her. Jeg tror vi trenger flere mål for å vinne denne kampen.

Og spåmannen tok ikke feil.

Først markerte Agon Mucolli sin første eliteseriestart med scoring, og bare tre minutter senere satte Torgil Gjertsen inn 2–1 fra kloss hold.

– Den første scoringen, som slipper KBK tilbake i kampen, tar jeg på min kappe, erkjenner en skuffet Holmen Johansen etter det han beskriver som nok et «tungt tap».

Han hadde nemlig en hanske på ballen, men klarte likevel ikke holde den ute.

– Vi vet hvor vi ligger og vi tenker for mye, legger han til.

Brann rotet altså bort 0–1 til 2–1 på tre minutter, ettersom Ole Didrik Blombergs piruett endte med ballmist på egen halvdel og baklengsmål like etter.

– Frem til 2–1 er vi «steingode». Det var deilig å bare feie over dem. Det er noen av de beste minuttene jeg har vært med på i år, sier Gjertsen om KBKs pangåpning på andre omgang til Discovery+.

SCORET: Torgil Gjertsen satte inn 2–1-scoringen i kampen mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men tross noen tunge minutter med to kjappe baklengsmål, skulle Brann slå tilbake.

På lekkert vis spilte Taylor fri nåværende Brann-spiller Daouda Bamba som kontrollert plasserte inn utligningen mot sin gamleklubb Kristiansund.

Men selv med nytt liv i 2–2-scoringen skulle det ikke ta lang tid før det ble flere mål til Kristiansund.

ISKALD: Bamba beholdt roen og satte inn 2–2 mot gamleklubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Et kvarter før fulltid svingte Gjertsen en corner inn på første stolpe der Andreas Hopmark steg til værs og stanget inn 3–2 bak en feilplassert Brann-målvakt, Eirik Holmen Johansen.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed forblir Brann på jumboplass i Eliteserien.

– Det har ikke vært mye mål eller publikum på hjemmebane i år, så da var det deilig å få begge deler i dag, oppsummerer en smørblid Gjertsen til Discovery+ etter kamp.

– De er bedre enn oss i avgjørende situasjoner, og det avgjør fotballkamper. Vi gir fra oss tre scoringer, sukker en oppgitt Ingebrigtsen etter kampen:

– Jeg føler egentlig at jeg står og sier det samme hver jævla gang, legger Brann-treneren til.

Om Brann skal overleve i Eliteserien i år, kan de tre neste kampene mot nedrykkskonkurrentene Tromsø, Mjøndalen og Sandefjord – alle på Brann Stadion – bli avgjørende.

– Vi er nødt å vinne veldig mange fotballkamper og de tre neste blir livsviktige sier Kasper Skaanes om de kommende Brann-kampene.