20 år gamle Haaland slo verdensstjerner som lagkamerat Jadon Sancho, Manchester Uniteds Mason Greenwood og Bayern Münchens Alphonso Davies.

Han vinner prisen foran Barcelonas Ansu Fati. Spanjolen vant for øvrig folkeavstemningen på nett.

Haaland blir ikke bare den første nordmannen som vinner prisen i historien, han blir også den første skandinaven som gjør det.

– En gigantisk overraskelse fordi han kommer fra et land der fotball absolutt ikke er den nasjonale idretten. Der oppe dominerer de i skidisiplinene, skriver den italienske sportsavisen Tuttosport om Norge og Haaland.

Kilde: sofascore.com

Prisen deles ut av nettopp Tuttosport, og går til den beste unge spilleren i en europeisk toppliga gjennom kalenderåret. Vinneren stemmes frem av 40 journalister fra verdens største medier, og etter 2020 falt valget på Erling Braut Haaland.

Dermed føyer han seg inn i en rekke svært kjente vinnere. Lionel Messi, Wayne Rooney og Paul Pogba har tidligere gått helt til topps.

De siste tre årene har prisen gått til Atletico Madrid-talentet Joao Felix, Juventus-stopper Matthijs de Ligt og PSGs Kylian Mbappé.

Haaland endte forøvrig på fjerdeplass i fjorårets kåring. Denne gangen gikk han helt til topps etter et år hvor han har herjet for både Borussia Dortmund og Norge.

På 34 kamper han han scoret utrolige 33 mål for klubb og landslag, og nærmer seg et scoringssnitt på ett mål per kamp.

Året har inneholdt høydepunkter som hans første hat trick for Norge og herjingen mot PSG i Champions League, som du kan se under her: