Om snaut halvannen måned er det klart for VM-festen i Sør-Afrika. For Starts amerikanske landslagsspiller, Clarence Goodson, blir det en tid i spenning framover. VM-drømmen lever for midtstopperen, men han har fortsatt ikke hørt noe fra landslagsledelsen.

— Det får bli som det blir. Det er klart jeg håper, men det er ikke noe jeg mister nattesøvnen over heller. Men alle vil jo spille i et VM , sier Goodson og smiler.

Den sympatiske 27-åringen har det siste året vært et fast innslag i USAs tropp. Landslagstrener Bob Bradley så også Goodson i sesongens to første kamper, forteller Start-spilleren, men han vet likevel ikke om han er blant de som blir plukket ut til den såkalte pre-campen i mai.

— Om de tar med 30 eller 25 spillere, det vet jeg ikke. Men jeg har en fair sjanse til å komme med der, føler jeg. Jeg må uansett bare fortsette å gjøre mitt beste i Start. Om jeg kommer med til VM eller ikke forandrer ikke på akkurat den biten, sier Goodson, som er inne i sitt tredje og siste kontraktsår med Start.

- Men første delmål nå er å bli en del av den troppen som reiser på pre-camp , sier han.

Denne samlingen holdes på det kjente universitetsområdet Princeton i USA. Der skal USA møte Tyrkia og Tsjekkia i to treningskamper i etterkant av selve treningssamlingen. Campen starter 15. mai, mens første treningsdag er 17. mai. Campen varer i åtte dager.

— Jeg forventer ingenting, selv om jeg håper. Da slipper jeg å bli skuffet hvis jeg ikke kommer med.

Les også:

Lagkompis og landsmann Hunter Freeman har troen på at "Clay" kommer til Sør-Afrika:

— Clay har en god mulighet til å komme til VM. Han har vært med i de fleste samlingene det siste året og landslagssjefen har sett ham mange ganger. Dersom har holder seg skadefri, og fortsetter å prestere som han har gjort hittil i år, så blir jeg overrasket dersom han ikke kommer med i troppen.

Goodson har de to siste sesongene blitt kåret til årets Start-spiller i Fædrelandsvennen. Sjansene for at han er tapt for Start etter sesongen er store.

Video: Oppsummering av 8. eliteserierunde:

Runde 8: Oppsummering full av fy-fy-språk