Se Annans oppførsel i videoen øverst, og bedøm selv.

— Kampen er over, så forsåvidt er det ikke mitt bord. Det er påtalenemda som jobber med hendelsen da. Men når en dommer ikke har sett hendelsen så er det slik at det gjerne skal en forseelse som minst skal gi to kampers utestengelse før påtalenemnda går videre med saken, sier Rune Pedersen.

Rune Pedersen mener at situasjonen med Anthony Annan i gårsdagens kamp trolig ikke kvalifiserer til en slik straff. Han har hatt en prat i dag tidlig med påtalenemda. Ingenting er avgjort ennå, men:

- Slik det bedømmes er det tvilsomt om det kommer til å skje noe mer. Gult kort ble også gitt, men det var vel på grunn av dytting ikke klyping, sier Rune Pedersen.

- RBK må gjøre noe

Han ser at det kan diskuteres om en slik forseelse kvalifiserer til en utvidet straff. TV-bildene viste klart at Annan kløp Anrè Muri godt oppe i rumpa, noe som også ble det store diskusjonstemaet etter kampen. På spørsmål om hva dette burde vært straffet med svarte Andrè Muri følgende :

- Det er vanskelig å si. Jeg tviler på om det står noe om å stikke en finger opp i rumpa på noen i dommer-reglene , sier han - som ble mildt sagt overrasket:

Rune Pedersen er enig i at klyping i rompa er atferd som ikke ønskes på norske fotballbaner. Han har lagt merke til at det har vært flere episoder med Annan gjennom sesongen og reagerer på dette.

— Jeg syns klubben bør fortelle Annan dette, sier Pedersen.

- Ingen avgjørelse tatt

-Som vi gjør i alle saker der det er grunnlag for vurdering av straff så forelegger vi denne saken for påtalenemnda. De har ikke truffet noen avgjørelse på det, men det kommer til å skje i løpet av dagen, sier Eirik Lindstrøm juridisk konsulent i NFF.