I toppscorer Bård Finne sitt fravær måtte andre spillere i rød drakt steppe opp. Det gjorde Sander Kartum til de grader. Med to scoringer ble han helten i toppkampen mot Molde.

– Det var veldig fint. I en toppkamp er det artig. Deilig med tre poeng. En stund siden jeg har fått målpoeng, så det er deilig at det løsner skikkelig, sier Kartum til TV 2.

Brann-trener Eirik Horneland sier at de har satt tøffe krav til midtbanespilleren som kom til Brann i sommer.

– Vi satte kniven i ryggen på han og sa at nå må det skje noe med han. Vi synes han har vært for passiv i Brann. Sånn kan vi ikke ha det. Her prøver vi å spille «rock and roll»-fotball, og da må man henge seg på.

Dette var Branns åttende strake seier i Eliteserien. Det har de aldri klart på øverste nivå i norsk fotball.

Brann vant syv strake kamper i 1956/57, 1967 og 2018.

De vant seks strake i 1961/62, 1970, 1976 og 1997. Da laget fra Bergen var i OBOS i 2022 vant de tolv kamper på rad.

– Det er jo fantastisk. Åtte på rad det er ... Jeg var med på syv på rad i 2018, det er veldig deilig å slå den, sier kaptein Sivert Heltne Nilsen om rekorden.

UTLIGNING: Sander Kartum scoret Branns mål mot Molde. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

I Molde-leiren er stemningen en helt annen. Både spillere og trenere er svært kritiske til egen prestasjon.

– I andre omgang er det terningkast én. Jeg må bare unnskylde til alle bortesupporterne. Vi kan ikke levere som dette. Det er stryk, sier Kristian Eriksen til TV 2.

Trener Erling Moe hiver seg på.

– Helt ærlig: I dag så er vi en katastrofe. De vinner 50/50-duellene. De er mer aggressive enn oss. Det er grunnleggende i fotball. Derfor blir sluttresultatet som det blir og.

– Det er særs alarmerende.

– Det er en av de svakere kampene under den tiden jeg har vært her. Det er noen år nå. Det er bare å beklage. Det er særdeles skuffende. Vi må se oss selv i speilet og se hvor vi er og hva vi vil nå.

SKUFFET: Kristian Eriksen (til venstre) var meget skuffet over eget lag etter tapet mot Brann. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Fredrik Gulbrandsen sendte Molde i føringen allerede før fem minutt var spilt. Så handlet alt om Brann.

Heltne Nilsen fikk sjansen til å utligne fra straffemerket etter 20 minutter. Men Oliver Petersen leste straffen og reddet sitt tredje straffespark på to kamper.

Sander Kartum klarte det Brann-kapteinen ikke klarte og utlignet rett etter pause.

Etter halvspilt annenomgang var snuoperasjonen komplett da Frederik Børsting satte inn 2–1

Drøye ti minutt før slutt var Kartum frempå igjen. På første stolpe styrte han inn innlegget til Ulrik Mathisen, og satte inn sitt andre for dagen.

På overtid satte Martin Ellingsen inn 3–2 fra straffemerket, uten at det hjalp noe. Bortelaget fikk aldri tid til å sette inn en sluttspurt.

STRAFFEEKSPERT: Oliver Petersen reddet sitt tredje straffespark på to kamper. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Med dagens seier er Brann nummer tre i Eliteserien, kun ett poeng bak Viking på annenplass. De møter Tromsø søndag ettermiddag. Opp til serieleder Bodø/Glimt er det syv poeng for Brann.

Molde på sin side er nå syv poeng bak Brann, og ser medaljehåpet svinne hen.