Det skriver The Telegraph.

Ifølge avisen skulle det fredag bli kunngjort at man ville teste blått kort i engelsk fotball. Det blir det foreløpig ikke noe av.

Tanken var å straffe taktiske forseelser og dårlig oppførsel med en utvisning på ti minutter. To blåe kort ville tilsvart et rødt kort.

Torsdag meldte samme avis at kortet kunne innføres i både FA-cupen og Premier League allerede til sommeren.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekreftet torsdag kveld at de innledende prøvene med blått kort ikke vil omfatte øverste nivå.

– Fifa ønsker å oppklare at meldinger om såkalt «blått kort» på toppnivå i fotball er uriktig og prematurt. Slike forsøk bør begrenses og testes på en ansvarlig måte på lavere nivåer dersom det innføres, skriver fotballforbundet på sin medie- og kommunikasjonskonto på X.

Fifa opplyser videre at innføringen av blått kort vil diskuteres på det årlige møtet i fotballens lovgivende organ, International Football Association Board (IFAB), i mars.

IFAB godkjente prøveordningen med blått kort i fjor. Nå kan både tidspunktet og detaljene rundt testingen av kortet bli endret som følge av motstanden, skriver The Telegraph.

Avtroppende Liverpool-manager Jürgen Klopp sier følgende om den mulige, fremtidige endringen på en pressekonferanse fredag:

– Vi bør holde det så enkelt som mulig, også for dommerne. En introduksjon av et nytt kort vil gi en ny mulighet til å feile. Det gjør det bare mer komplisert. Jeg har ikke noe problem med å ta teste det, men det høres ikke ut som en fantastisk idé.

KRITISK: Liverpool-manager Jürgen Klopp er kritisk til en eventuell innføring av blått kort i fotballen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Newcastle-manager Eddie Howe har også uttrykt skepsis til endringen. Han mener dagens system med gule og røde kort fungerer godt nok.

– Jeg er ikke en stor fan, for å være ærlig. Systemet funker, men trenger bare å bli foredlet. Blå kort vil bare føre til forvirring, så jeg er imot det, sier Howe ifølge The Guardian.

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av VGs journalister.