37-åringen fra Arendal har en lang fartstid bak seg i norsk fotball, og har spilt for klubber som Jerv, Start, Tromsø, Kongsvinger, Kristiansund og Sandefjord.

Han avsluttet sin tredje periode i Fredrikstad forrige sesong, og hadde sett for seg å spille ett år.

Nå legger han i stedet opp, og begynner som fotballekspert for Eurosport/Discovery. Det skriver kanalen i en pressemelding.

– Da denne muligheten dukket opp, var det ikke noe å lure på. Dette blir utrolig spennende, sier Risholt.

I utgangspunktet skal han dekke 1.-divisjon for kanalen.

– Jeg kan 1.-divisjon ut og inn, og jeg har spilt for halvpartene av klubbene der og i eliteserien. Det er sikkert derfor de ble tent på meg til denne jobben, sier Risholt, som beskriver Norges nest øverste divisjon som «verdens kuleste liga».

– Det skjer ting der hele tiden, og det er alltid mange lag involvert i opp- og nedrykkskampen. Presset er enormt, og det gjør den til verdens kuleste liga, understreker Risholt.

– Fotballhjertet i Fredrikstad

2017-sesongen blir ekstra spesielt for arendalitten Risholt. Start, Jerv og Arendal skal spille i samme divisjon.

– Det blir utrolig bra. Det har gått litt trådt for Sørlandet de siste årene, men 2017 blir fantastisk. Vi får Start, som er den soleklare favoritten til opprykk, et Jerv lag som kommer nærmere eliteserien for hvert år som går, og Arendal som er en kandidat til kvalifiseringsplassene, sier Risholt.

– Hvor ligger hjertet ditt da?

– Fotballhjertet mitt er i Fredrikstad, sier Risholt og ler.

Midtbanespilleren har nå flyttet hjem til Sørlandet, og blir trolig et fast innslag under mange av sørlandslagenes kamper kommende sesong.

– Jeg kommer sikkert til å dekke en del av Start-kampene, sier Risholt.

Det er på tirsdagene hovedkampen i 1. divisjon vil bli spilt.

– Kabalen er ikke helt lagt ennå, men jeg skal i utgangspunktet dekke hovedkampene. Så blir det helt sikkert noe rullering, der jeg også er inne i noen eliteseriekamper, sier Risholt.

– Er det godt betalt?

– Hvis man jobber mye, er det godt betalt, som i alle jobber, sier Risholt, som ikke ønsker å si mer om økonomien i sin nye jobb.

– En herlig type

Jan-Erik Aalbu er sportsdirektør i Eurosport og Discovery. Han er glad kanalen har fått Risholt med på laget.

– Roger har en meget lang cv som fotballspiller på toppnivå i tre forskjellige land – Norge, Sverige og Danmark. Han har rykket opp og ned fra øverste divisjon i alle tre land, og det må han være den eneste som har gjort i hele verden, sier Aalbu i pressemeldingen.

Han mener ingen er bedre rustet til å følge dramaet i årets 1. divisjon.

– Han er en herlig type som har klare meninger om det meste, og som liker å dele dem.