— Jeg er ikke noen voldsom fan av stengte treninger. Jeg er fan av å være åpen og inkluderende med de som ønsker å få impulser eller informasjon. Vi har åpent, sier Start-trener Bård Borgersen.

Start har stengt treningene en rekke ganger denne sesongen. Sist gang var før kampen mot Stabæk på bortebane. De to klubbene som møter hverandre i kvalikfinalen kjenner hverandre veldig godt, så det er ikke noe tema denne gangen.

— Fotball generelt er veldig åpen. I Jerv kjenner vi både ledere, trenere og spillere veldig godt, sier Borgersen.

- Hva kan du si om Jerv-laget?

— Det er mange tidligere Start-folk, både på spiller- og trenersiden. Jerv er et solid lag, og de mestrer flere dimensjoner av spiller, sier Borgersen, som nevner Ohi Omoijuanfo som en offensiv trussel for Grimstad-laget.

Den tidligere Lillestrøm-spissen, som skal spille for Stabæk kommende sesong, scoret 15 ganger i 1. divisjon i år.

— Han scorer en del mål. Jerv har også Alexander Lind, som er en målsnik han også. I tillegg har de en god blanding av rutine og ferske folk, sier Borgersen.

— Noe stort på gang

Det har kokt litt både i Aust- og Vest-Agder før de to kampene. Det merker også Start-leieren.

— Når vi er på treningsfeltet, er det som vanlig. Vi blir påvirket av omgivelsene, med tanke på at det er noe stort på gang, sier Borgersen.

Billettsalget har tatt av, både i Grimstad og i Kristiansand. Begge klubber tror på full stadion.

— Jeg tror det blir fullt begge steder, så det gjelder å skaffe seg billett, sier Borgersen.

Hammer ute

- Hva handler det om for dere på bortebane i Grimstad?

— Det handler om å være gode, og være oss selv. Vi må samle mest mulig energi og kraft inn i en kamp som er spesiell, sier han.

Naturgresset på Levermyr er dårlig akkurat nå.

- Hva har det å si, tror du?

— Uansett hvordan gresset er, så tror jeg sånne type kamper blir intense. Du må gå til verket, og legge ned en jobb i forhold til å ta fighten, duellkraften og den biten der. Finspillet kommer i tillegg, sier Borgersen.

Start må trolig klare seg uten Jørgen Hammer i lørdagens kamp. Stopperen tråkket over i siste seriekamp mot Molde, og trener fortsatt alternativt.