Det ble poengdeling og 0–0 på Ekebergsletta søndag. Men det største samtaleemnet er ikke resultatet, men dramatikken som oppsto etter 25 spilte minutter.

Da smalt det.

Keeper Emil Ødegaard gikk i kunstgresset og ble liggende i flere minutter. Bård Finne var først på ballen i en situasjon inne i feltet, men knottene hans traff også Ødegaard.

Dommer ga først gult kort, men etter en VAR-sjekk ble det omgjort til et rødt kort.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er en høy fot fra Bård Finne som treffer keeperen i tinningen. Han lager 10 cm langt kutt og utsetter motspiller for fare, sier dommer Marius Grøtta.

– Jeg har ikke sett. Jeg må komme med en mening når jeg har sett. Men noe treffer han i hodet i all fall, sier KFUM-trener Johannes Moesgaard til VG.

Eirik Horneland sier til VG at han aldri tenkte situasjonen ville bli aktuelt for VAR.

– Jeg så at han var først på ball. Men så har de sikkert sett noe på video, som gjør at de endrer fra gult til rødt, sier Brann-treneren.

Synes du det er riktig med rødt kort?

– Det er alltid økt problematikk når det er keeperen som blir truffet. Bård Finne har jo full kontroll på ballen, så kommer keeperen altfor sent inn, sier TV 2-ekspert Morten Langli.

Langli mener det er dårlig keeperspill.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg er mer i favør avgjørelsen til mannen med fløyta.

– Jeg er enig i rødt kort. Utsetter keeperen for fare med sitt høye spark. Og selv om han er først på ballen må han ta ansvaret for handlingen, sier Staberg til VG.

Per Ivar Staberg

Tidligere toppdommer

– Han treffer ball først og så kommer keeperen stupende inn. Det ser selvfølgelig grufullt stygt ut når Ødegård får hodesleng. I slow motion er det stygt, men hvis man skal snakke om intensjon, sier Yaw Amankwah i TV 2-studio.

– Jeg heller mot at dommeren har regelverket på sin side, sier Amankwah.

– Hvis du tar stillbilde her så er det ingen tvil, men man må se på foranledningen. Bård Finne er hundre prosent fokusert på at han skal nå ball. Dette er en situasjon jeg synes er veldig vanskelig, sier ekspert Erik Thorstvedt.

Ødegaard ble byttet ut noen minutter etter hendelsen og gikk av banen med hodebandasje.

Kampen er den første på Ekebergsletta etter at KFUM Oslo rykket opp til Eliteserien.

Både før, til pause og etter kamp må spillerne over et fotgjengerfelt for å komme seg til banen.

De to første «hjemmekampene» til KFUM har vært på Intility Arena på Valle, og det har vært mye arbeid for å gjøre KFUM Arena klar til søndagen.

PÅ PLASS: Erna Solberg. Foto: Annika Byrde / NTB

Malingen hadde ikke rukket å tørke på pressetribunen, og gjester som Høyre-leder Erna Solberg var på plass for å se.

«Erna er en Kåffa-gutt, hurra» ble sunget fra Profetene – til stor glede for bergenseren.

Ellers var det jevnt både i banespillet og i tribunekampen. Niklas Castro hadde kampens desidert største sjanse, men Brann-angriperen skjøt lang til side for mål.

KFUM kom naturlig nok til flere muligheter etter det røde kortet – og kampen bølget frem og tilbake.

Magnus Warming satte ballen i mål for Brann etter 70 minutter, men en meget hårfin offside hindret jubel hos bortesupporterne.

KFUM står med seks poeng, mens Brann har 11 poeng etter henholdsvis fem og seks spilte kamper.