Berg ble ansatt som trener i Stockholm-klubben tidligere i juli og tok over et kriserammet AIK-lag som kun hadde tatt ti poeng på 13 kamper.

I debuten på hjemmebane mot regjerende seriemester Häcken ble det et bittert nederlag for Berg i den norske trenerduellen mot Per-Mathias Høgmo.

I mandagens bunnkamp tok Varbergs BoIS imot AIK der viktige poeng sto på spill.

Og det ble dramatikk til siste sekund, med Varberg-spiller Robin Tranbergs røde kort på overtid og store muligheter for vertene. Etter over ti minutter med overtid kunne imidlertid Henning Berg og AIK juble for seier.

– Nå fikk vi tre poeng, og det var det viktige. Utenom målene hadde vi noen flere bra sjanser. Men Varberg er et vanskelig lag å møte, de er sterke. Og på slutten ble det spennende, sa AIKs trener Henning Berg etter kampen, ifølge Expressen.

VIKTIG SEIER: Henning Berg kunne mandag kveld juble for sin første seier som AIK-trener. Foto: Magnus Andersson/TT / NTB

AIK tok ledelsen etter 37 minutter spilt ved Sotirios Papagiannopoulos, før Mads Dohr Thychosen sørget for 2–0 på overtid at den første omgangen.

Begge målene kom etter innlegg fra tidligere Sarpsborg 08-spiller, Anton Salétros, som hadde sin debut for AIK.

– Anton Salétros var banens beste i dag, sier Discovery-ekspert og tidligere Aalesund-kaptein Johan Arneng etter kampen.

AIK sitt spill før pause imponerte Thomas Wilbacher, en del av duoen bak Sveriges største fotballpodkast, Tutto Balutto, såpass at han dro sammenligninger til Brasil:

Etter 83 minutters spill skulle reduseringen komme for Varberg ved innbytter Niklas Dahlström, men AIK sto imot presset på slutten og kunne ta med seg tre poeng.

Det startet tungt for AIK i «angstmøtet» mot tabelljumbo Varberg. Henning Bergs lag måtte klare seg uten kaptein Alexander Milosevic på grunn av sykdom. Han ble erstattet av Robin Tihi, men han ble ikke lenge på banen.

Drøyt 20 minutter ut i kampen ble han taklet og i fallet så det ut til at forsvarsspilleren skadet ankelen. 21-åringen ble dermed tvunget til å sette seg på benken.

Før kampen skilte det kun to poeng mellom lagene. Med denne seieren tar Henning Berg et steg nærmere å berge plassen i Allsvenskan.

ASSISTKONGE: Oliver Berg (t.v.) og Haris Radetinac, her fra kampen mot Värnamo forrige helg. Foto: Mikael Fritzon/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

I motsatt ende av tabellen kjempet Djurgårdens IF mot Malmö FF.

Djurgården-spiller Oskar Fallenius scoret tidlig i første omgang etter assist fra norske Oliver Berg.

Med snaue ti minutter igjen av ordinær tid kunne Berg igjen sende av gårde en pasning og sørge for at Haris Radetinac kunne øke ledelsen.