– Mitt første hat trick i Eliteserien, så det var ekstremt deilig, sa Eric Kitolano til TV 2 etter kampen.

Han ble den store helten, i en kamp som ble preget av det som skjedde midtveis i den andre omgangen.

Sarpsborg 08 hadde redusert før pause og virket å være på vei inn i kampen igjen. 20 minutter inn i den andre omgangen forsøkte Sarpsborg-spiss Kristian Fardal Opseth på et brassespark som skulle bli skjebnesvangert.

I stedet for ballen traff Opseth fjeset til Sivert Mannsverk. Midtbanetalentet ble liggende nede, men klarte å fortsette med store sår i ansiktet.

Opseth fikk det røde kortet.

– Jeg ser bare på ball og tenker at det er mulighet for et brassespark. Så hopper Mannsverk inn og jeg treffer han rett i skallen. Jeg treffer han såpass klink i hodet og utsetter han for fare, så det er vel det han dømmer på, sier Fardal Opseth til TV 2.

– Det blir farefullt spill fordi han sparker Mannsverk rett i ansiktet. Dommerens hovedoppgve er å beskytte spillerne og i så henseende er det riktig med rødt kort her, var dommen til TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Fram til det hadde Eric Kitolano gjort livet surt for bortelaget.

1–0 etter fem minutter: En svak Sarpsborg-klarering havnet rett i beina på Kitolano som enkelt satte inn kveldens første.

2–0 etter 16 minutter: Etter et slags flipperspill i boksen fikk Kitolano panna på ballen. Den snek seg inn i det lengste hjørnet.

Sarpsborg spilte seg mer inn i det i slutten av omgangen. Ramon Pascal Lundqvist var første fremme med hodet etter at ballen ble headet inn av Mikkel Maigaard. Redusering og en viss brems i festen for Moldejazz-feirende hjemmesupportere.

Minutter etter utvisningen var Kitoloano der igjen. Nok en gang hadde han løpt seg fri i boksen, nok en gang endte ballen i mål. Hat trick for Molde-spilleren.

Da Mathias Løvik ti minutter før slutt satte inn 4–1, var tvilen helt borte. Martin Linnes ville også være med på showet og banket inn 5–1 noen minutter senere.

Med Jo Nesbø på tribunen kunne Molde-spillerne gå inn i jazznatta i festhumør, vel vitende om at de har satt press på de andre lagene bak Bodø/Glimt på tabellen.

– Jeg synes ikke det var en kjempegod prestasjon av oss i dag, men vi skal ta med oss resultatet og poengene. Så skal vi rette på prestasjonen. Vi skal ikke «lulle» oss inn i at vi vinner 5–1 i dag, sier Erling Moe til TV 2.

Molde møter HJK Helsinki i Champions League-kvalifisering i Finland tirsdag.