BRANN - VIKING 1–2

LA MANGA (BT): Brann kom bakpå fra start, slo tilbake, men rotet det til igjen mot Viking fredag kveld.

1–2-tapet var Branns andre nederlag denne vinteren.

Selv om Viking tok ledelsen nesten med en gang, hadde faktisk Brann kampens første sjanse. Sivert Heltne Nilsen fyrte avgårde et brukbart skudd etter 20 sekunder. Keeper reddet, og i stedet ble det scoring på den andre siden et halvminutt senere.

Et steinhardt innlegg fra høyre fant foten til Samuel Adegbenro. Ballen suste i mål. 1–0 til Viking.

Haugen-lekkerbisk

Brann fikk lite til å stemme de første 20 minuttene, men vinterens kanskje beste Brann-spiller - Fredrik Haugen - fikk det til å ta seg opp med en iskald scoring.

JUBELEN: Fredrik Haugen (til v.) og lagkameratene feirer 1–1-målet mot Viking. Foto: Tor Høvik

Peter Orry Larsen hadde ballen ute til venstre, og med en voldsom porsjon flaks fikk han levert den videre til Daniel Braaten via et Viking-bein. Braaten greide deretter å levere ballen til Haugen på rundt 20 meter, som med lite plass greide å tråkle seg til avslutningsposisjon. Og da var han brutalt god - kontant med innsiden krøllet Haugen ballen i mål nede ved stolpen.

VESTLANDSOPPGJØR: Branns Deyver Vega startet på kanten mot Viking fredag. Foto: Tor Høvik

Store sjanser

Etter 32 minutter kom Viking til en gigantisk dobbeltsjanse. Målscorer Haugen hadde laget frispark litt inn på Branns banehalvdel. Innsvingeren endte hos Ibrahim, som banket til og traff Jakob Orlovs kropp på streken. Den svenske spissen fikk klapp og klem av keeper Piotr Leciejewski som takk for å hindre scoring.

Neste mulighet var Branns, og også den var stor. Sivert Heltne Nilsen kom høyest på en corner og skallet ballen i tverrliggeren. Kort tid etterpå fikk Orlov hodet på et langt innkast, men Iven Austbø gjorde en kanonredning.

Orlov rakk å få enda en sjanse, men siddisene avverget på streken. Det ble det siste spennende som skjedde i en omgang der kvaliteten var varierende, men underholdningen mer enn ok.

Fire Brann-bytter

Brann gjorde fem bytter til annen omgang. Kristoffer Barmen kom inn på midten og Vidar Ari Jónsson inntok backen for sin Brann-debut.

KOM INN: Kristoffer Barmen fikk spille annen omgang. Foto: Tor Høvik

De neste 45 minuttene kan best beskrives som kjedelige.

Et kvarter før slutt mistet Sivert Heltne Nilsen ballen, noe som ga Viking en gigantisk kontringsmulighet. De kom stormende tre stykker mot Branns to midtstoppere, og til slutt fikk Patrick Pedersen avslutte langt inne i 16-meteren. Dessverre for Viking gjorde han det elendig, og feide ballen langt over mål.

Piotr Leciejewski i Brann-målet gjorde sin beste redning 10 minutter før full tid, da Kristoffer Haugen sendte ham i full strekk med et godt skudd.

Etter 83 minutter måtte Leciejewski gi tapt, da Adegbenro banket inn sitt andre mål for dagen.

Daniel Braaten fikk en siste mulighet til å utligne, men skjøt utenfor. Da endte det 2–1 til Viking i kveldsvinden i La Manga.

Ny kamp neste dag

Også lørdag skal Brann spille kamp. Spillerne som ikke var med, eller spilte lite mot Viking, møter Knut Tørums Arendal-lag, som nok også er noe B-preget etter å ha møtt Åsane fredag. Spillere som Amin Nouri, Torgeir Børven, Kasper Skaanes (småskadet) og Halldor Stenevik fulgte Branns kamp mot Viking fra tribunen. De får sin sjanse lørdag.