— Det gjelder å være forberedt på det som måtte komme, sier Håkon Opdal, Starts keeper.

Han har tidligere vært i straffekonk som Brann-keeper. I fjerde runde av cupen i 2004 spilte Brann 3-3 mot Bodø/Glimt. Kampen gikk til straffer hvor Opdal først reddet et «chip-forsøk» fra Aasmund Bjørkan, før han hamret ballen i mål på den påfølgende straffen og sendte Brann til kvartfinalen.

— Jeg har gode minner fra straffekonkurranser. Det er godt å ha den erfaringen i bakhånd, sier Opdal, før det som kanskje blir hans siste Start-kamp.

Håkon Opdal har blitt helt på straffekonk før for Brann mot Bodø Glimt. Her scoret Mads Stokkelien på Opdal i 2010. Foto: NTB Scanpix

Keeperen er på utgående kontrakt og har foreløpig ikke mottatt et nytt tilbud. Jerv har også gode opplevelser gjennom straffespark. Laget tok seg forbi Hødd etter straffekonkurranse i den første kvalikkampen.

Ajer lover å ta

Kristoffer Ajer har aldri vært med på en straffesparkkonkurranse av betydning i sin karriere.

-Straffer kan bli avgjørende. Det er fem stykker som må tørre å ta hvis det går ditt. Jeg er klar hvis det skjer, sier Ajer med et smil.

Artikkelen fortsetter under videoen:

17-åringen sto opp i duellene på Levermyr på den dårlige banen og leverte en god kamp for Start. Han ser frem mot å spille på en strøken kunstgressbane på Sør Arena.

— Jeg mener vi er et bedre lag enn Jerv og skal slå dem, men Jerv er gode og står på hele kampen. Scorer de først blir det spennende, men vi må ikke tenke så mye på det. Da kan vi bli passive, sier Ajer.

Borgersen gleder seg

Mads Stokkelien har i likhet med Opdal vært i straffekonkurranse før. I sommer møtte han med New York City FC med sitt New York Cosmos i derbykamp. Hånes-gutten scoret for sitt lag som vant og gikk videre i den amerikanske cupen.

-Jeg tok ikke noen i dag. Det er stor forskjell på å skyte straffer etter 120 minutter med tunge bein enn å stå og skyte etter en trening. Jeg er trygg hvis det skulle komme ditt, men vi håper å avgjøre før en eventuell straffekonkurranse, sier Starts målscorer på Levermyr.

Det er solgt nærmere 11.5000 billetter til kampen på Sør Arena onsdag klokka 19.00. Utgangspunktet er 1-1 før de siste 90 minuttene, og eventuelt enda flere.

— Vi gleder oss. Nå har vi forberedt oss godt, og nå skal vi klare. Dette blir en begivenhet og det er ikke noe man opplever ofte, sier Bård Borgersen, Starts trener.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Han tror det kan bli spenning helt inn.

— Det blir en jevn kamp. Det er sånne kamper som dette som er virkelig gøy. Vi har hjertestarter om det skulle trenges, sier Borgersen.

Spent Vikstøl på tribunen

Starts kaptein Rolf Daniel Vikstøl måtte ut med skade under lørdagens kamp. Det er ingen mulighet for at han kan spille onsdagens kamp mot Jerv.

— Det går ikke, dessverre. Det er veldig surt å miste en kamp som dette, men laget har forberedt seg godt og jeg er trygg på at de er klare, sier Vikstøl som legger til at han er spent.

— Det blir nervepirrende og spennende, men vi skal være et bedre lag enn Jerv, sier Vikstøl.

Rundt klokka 20.50 onsdag kommer fasiten på hvem som spiller i eliteserien og hvem som spiller i 1. divisjon. Hvis ikke det drøyer enda litt til og går til straffer.