Stor usikkerhet rundt Spania før EM-åpningen – må kanskje stille med nødlandslag

Dersom det oppstår et utbrudd som rammer halvparten av det spanske landslaget, må spanjolene samle sammen et nødlandslag. Samtidig melder spanske aviser at de jobber med å hastevaksinere spillerne sine.

SKAL VAKSINERES: Ifølge Cope skal den spanske EM-troppen vaksineres. SKAL VAKSINERES: Ifølge Cope skal den spanske EM-troppen vaksineres. Foto: Manu Fernandez / AP

Etter Sergio Busquets positive coronatest, vekker det stor usikker rundt Spania sin EM-åpning mot Sverige 14. juni.

Tirsdag møtes Spania og Litauen, en kamp det spanske U21-landslaget nå må spille. Og de unge spillerne kan også møte Sverige i premieren, ifølge Spanske AS.

– Du må bytte ut alle spillere før første kamp, ​​så det kan skje rent hypotetisk, sier landslagssjef Stefan Pettersson til Sportbladet.

UEFA vurderer 48 timers utsettelse i tilfelle listen blir omgjort, forutsatt at alle spillere som blir erstattet på grunn av coronavirus ikke kan spille turneringen igjen, skriver AS.

Diario AS meldte mandag ettermiddag at Celta-spiller Brais Mendez har hastet hjem igjen til Spania etter å ha vært på ferie på Mykonos. Avisen hevder å vite at han kan være en aktuell Busquets-erstatter. Senere mandag ettermiddag bekreftet Celta Vigo nyheten:

I tillegg til Mendez, så er Pablo Fornals, Rodrigo Moreno, Carlos Solér og Raul Albiol kalt inn av landslaget til treninger, melder Det spanske fotballandslaget på Facebook og Twitter.

Vis fakta ↓
UEFAs regel:

Det spanske landslaget skal nå vaksineres med Janssen-vaksinen, melder blant andre den spanske radiostasjonen og nettavisen Cope – og AS.

I Norge er denne vaksinen utenfor vaksineprogrammet og tilbys de som frivillig vil vaksinere seg av spesielle årsaker - som uunngåelige utenlandsreiser.

Landslaget skal vaksineres med Janssen-vaksinen (Johnson & Johnson) for å unngå at de må ta en ny dose underveis i mesterskapet og ifølge Cope skal vaksinen settes tirsdag.

  • VGs EM-studio: Få siste nytt

Søndag kveld bekreftet det spanske forbundet at veteranen Sergio Busquets hadde testet positivt for covid-19.

Alle nærkontaktene ble da isolert og som følge av den positive testen, ble det bestemt at Spania vil stille med U21-laget og U21-treneren i tirsdagens treningskamp mot Litauen.

Spania spiller sin første kamp i EM mot Sverige mandag 14. juni på hjemmebane i Sevilla.

AS skrev tidligere mandag at det spanske fotballforbundet har ønsket å vaksinere landslagsspillerne på samme måte som de spanske OL-utøverne skal vaksineres før lekene i Tokyo. Allerede for to måneder siden skal Luis Rubiales, presidenten i det spanske fotballforbundet, ha bedt helseminister Carolina Darías om vaksiner til EM-troppen.

Flere andre landslag, deriblant Belgia har tilbudt spillerne vaksiner i forkant av EM.

Ifølge Het Laatste Nieuws skal de fleste spillerne ha tatt vaksinen, men noen av spillerne som hadde blitt smittet av covid-19 tidligere, valgte å ikke ta vaksinen før etter mesterskapet i frykt for dårligere prestasjoner i tiden etter vaksinedosen.